Fietsen Ferrara en Ravenna, Italië

Als je vanuit Venetië via de po-delta naar Ferrara fietst zijn prachtige wetlands en steden bomvol cultuurschatten je deel. En het is er uiterst vrouwvriendelijk. ‘Wat doen die twee gekke hollandse wijven hier op de fiets?’

Het fietsgebied
De Po-delta is een vlak gebied, dat soms aan Nederland doet denken. Het is er alleen (vaak) veel mooier weer! Deze Op Pad-fietsroute leidt grotendeels door een regionaal park, het Parco del Delta del Po dell’Emilia-Romagna (www.parcodeltapo.it) dat zich over meer dan 52.000 hectare uitstrekt ten zuiden van Venetië tot bezuiden Ravenna. Het is een van de grootste beschermde wetlands van Europa met een gevarieerd landschap vol pijnboombossen, akkers en zoet- en zoutwaterlagunes waar meer dan 280 vogelsoorten leven. Het park zelf is door de Unesco geclassificeerd, evenals vele monumenten in de steden Ferrara en Ravenna.

De fietstocht van Ferrara naar Ravenna
Ca. 650 km in 9 dagen van Venetië naar Ferrara en Ravenna en terug. Italië op een ontspannen manier. Soms wat minder pittoresk en ‘typisch Italiaans’, maar in z’n algemeenheid prachtige stadjes, mooie wetlands, en een uitgestrekt berggebied met natuurpark waar een langer verblijf (om bijvoorbeeld nog een dagje te wandelen). Verder veel kans op leuke en grappige ontmoetingen, want zoveel toeristen komen in deze regio niet (behalve aan de kust). Ook de combinatie met klassieker Venetië is een aanrader.

Wat is de beste tijd voor een fietsroute van Ferrara naar Ravenna?
Mei/juni of september/oktober. In juli en augustus is het te toeristisch druk aan de kust en bovendien erg (te) heet, want er is hier geen schaduw op dit vlakke, open land.

Vervoer naar het fietsgebied
Wij vlogen met KLM naar Venetië en namen onze fietsen mee in een doos van KLM. Deze koop je op Schiphol voor € 20 per stuk. Per fiets onder de 20 kilo betaal je binnen Europa per vlucht € 20 extra en je moet bij het reserveren van je ticket aangeven dat je een fiets meeneemt, zie www.klm.nl (onder sportuitrustingen). De dozen (cartone) kunnen t.b.v. de terugvlucht op luchthaven Venetië tegen betaling bij het deposito worden gestald, open 5-21 uur. Wie geen doos wil meenemen, koopt bij Halfords een brommerhoes die je dichtmaakt met tiewraps.

Verder is treinen is mogelijk, zie www.treinreiswinkel.nl voor info over de City Night- Line van Amsterdam via Basel (overstap) naar Venetië, prijzen vanaf € 60 incl. fietsticket.

Van onze reispartner SNP Natuurreizen

Delen

Waardering
2605
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

5 reacties op “Fietsen Ferrara en Ravenna, Italië

  1. Beste,
    Zijn er ondertussen al ergens gps coordinaten opgedoken.
    Wij zouden de fietstocht Ravenna Ferrara willen doen midden juni.
    Mvg beny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *