Fietsen op West-Sicilië, Italië

Ruil dat lichtgewicht fietshemdje in voor een kogelvrij vest en fietsen op West-Sicilië wordt een waar genot. Tussen de Griekse tempels en de olijfheuvels is de maffia nooit ver weg. Of heb ik teveel films gezien?

Het fietsgebied
West-Sicilië is een lappendeken van in cultuur gebrachte landbouwpercelen. Fruit- en olijf boomgaarden, graanakkers, wijnvelden en zee wisselen elkaar af. Een rijke schakering aan kleuren die elk seizoen wisselt. Heuvelachtig met hier en daar wat uitstekende rotspartijen, maar nooit echt wild. Er is weinig wilde natuur, wel veel cultuur. Tempels, leuke stadjes, zoutwerken, opgravingen, olijfpersen, spookdorpen, bijzondere kerken en Arabische overblijfselen. Niet alle stukken zijn landschappelijk even fraai, maar het binnenland heeft wel veel leuke kleine weggetjes waar je in alle rust kunt fietsen en waar nauwelijks verkeer is. De rustige kleine weggetjes zijn moeilijk te vinden en staan soms niet op landkaarten. De bewegwijzering is voor auto’s prima, maar als fietser heb je er niet zoveel aan omdat je altijd naar de drukke wegen wordt gedirigeerd. Wij fietsten daarom met een routebeschrijving van SNP en dat beviel uitstekend.

Wat is de beste tijd om te fietsen op Sicilië?
Sicilië heeft veel zonuren (nog eens 300 meer dan het Italiaanse vasteland), maar toch maakt de zeebries het vaak aangenaam vertoeven. Alleen in hoogzomer kan het er onaangenaam warm zijn. Om te fietsen is april tot half juni en half september tot half november de beste tijd. In de zomer is het dus echt te heet om een beetje lekker te fietsen. In het voorjaar heb je het voordeel van een prachtige bloemenweelde, in het
najaar is de sfeer relaxter, het zeewater warmer en zijn de avonden zwoeler. Als je een enkel buitje en lagere temperaturen niet erg vindt is maart ook een hele geschikte maand om te fietsen, want de natuur is op Sicilië dan al volop aan het ontwaken.

Meer informatie over fietsen op Sicilië?
Download de pdf-bestanden onderaan deze pagina.

Downloads


Gerelateerd

Delen

Waardering
1073
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Reacties (1)

  1. Het lukt mij niet de gps van de west Sicilië reis te downloaden Ik krijg alleen de rit
    T vanaf Marsala
    Kan u dat voor mij fiksen al
    Ls bijna 15 jarig abonnee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *