Mountainbike route Pfalz Duitsland

Op de mountainbike door de Pfalz in Duitsland. Dat moet leuk en ontspannen zijn. Dus we gaan niet alleen de wouden in, maar óók de wijngaarden.

Mountainbikegebied
De wijngaarden van Rhein-Hessen en het Pfälzerwald (Duitsland). Rheinland-Pfalz is een van de zestien deelstaten van Duitsland en heeft een oppervlakte van 19.853,44 km² en 4.003.745 inwoners. De hoofdstad is Mainz. Rheinnland-Pfalts ligt in het zuidwesten van Duitsland. In het oosten ligt het Haardtgebergte, een uitloper van de Franse Vogezen en in het westen ligt de Rijn. Een derde van de Pfalz bestaat uit het Pfälzerwald (Paltserwoud). Een gevarieerd gebied voor prachtige mountainbiketochten.

De mountainbiketocht
Vierdaagse mountainbiketocht, evt. met bagagevervoer. Dagtochten van ca. 50 km.  We fietsten in vier dagen op mountainbikes vanuit de stad Mainz naar Bad Bergzabern. Iedere dag legden we ongeveer vijftig kilometer af. De eerste twee dagen gingen voornamelijk over gravelpaden door de wijngaarden. De fietsroute hobbelde hier door het landschap; steeds weer een tiental meters omhoog en weer een tiental meters omlaag, niet aan te raden zonder mountainbike dus. De laatste twee dagen gingen door het bos. Hier waren we vaak lang aan het stijgen of dalen. In plaats van gravelpaden fietsten we hier voornamelijk over bospaden.

Zwaarte fietsroute
*** van de *****. Het pittige zit hem erin dat er geen vlak stuk lijkt te zitten in de route.  Laatste 2 dagen zijn voor 90% onverhard en daardoor zwaarder dan eerste 2 dagen (ong. 50% onverhard). De fietsroute is voor iedereen met een redelijke fietsconditie en goede mountainbike goed te doen doordat de afstanden niet te lang zijn (gem. ong. 50 km. per dag) en doordat er geen echt stijle stukken in de route zitten. Wie boekt via SNP kan gebruik maken van bagagevervoer van hotel naar hotel.

Navigatie
Kaart en gps. Of download de GPS-track onderaan deze pagina.

Wat is het beste seizoen om te mountainbiken door de Pfalz?
In de herfst worden de druiven geoogst. Mooi om mee te maken, maar het is wel drukker met tractoren op de soms smalle paadjes. In het voorjaar is de ­temperatuur aangenaam. Zomers kunnen heet zijn.

Vervoer naar de Pfalz
Afstand Utrecht-Mainz ca. 390 km. OV: in het dorp waar je begint (Mainz) en waar je eindigt (Bad Bergzabern) is een treinstation. Eigen fiets in trein is mogelijk, maar dan moet je iets vaker overstappen en doe je er langer over. Tussen 4 uur (snelste) en 6 uur (langzaamste) reistijd.

Van onze reispartner SNP Natuurreizen

Lezersreis met korting

Mountainbike door de wijngaarden van Rhein-Hessen en de bossen van de Pfalz. Geniet van de beste Rieslingwijnen en stevige Saumagen. Passeer middeleeuwse burchten en stadjes met vakwerkhuizen. Plezier en ontspanning gaan bij deze reis (met bagagevervoer!) vóór sportieve prestaties.

Overnacht in comfortabele hotels. Reissom v.a. € 485 p. p. op basis van een tweepersoonskamer met ontbijt, bagagevervoer en gebruik gps-ontvanger. Korting voor lezers van Op Pad: € 50 p. p. Boek je met meer dan 4 personen, dan is de reissom nog voordeliger. Voor de volledige reisinformatie en boekingen:
www.snp.nl/oppad of (024) 327 70 00.

Bekijk de video:

Downloads


Gerelateerd

Delen

Waardering
27602
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *