Griezelen op landgoed Elswout, wandelroute voor kinderen

Als ik voorstel om een griezeltocht te gaan maken zijn de reacties aan de keukentafel gemengd. Het klinkt leuk, maar is het niet te eng, Mam? Tsja, de tocht is bedoeld om kinderen van 11 jaar en ouder mee naar buiten te krijgen. We zullen zien… De voorbereiding vraagt een hoop werk. We printen het boekje met vragen en uitleg over de route, downloaden filmpjes en zoeken uit hoe we er moeten komen.  Vanaf station Overveen lopen we naar het beginpunt bij de poort van Landgoed Elswout, dat vlak bij Haarlem ligt.

 

Kostuumdrama

Het is een prachtige voorjaarsdag. De vogels fluiten en de eerste bloemen schieten uit de grond. Te mooi eigenlijk voor een goede griezeltocht. Landgoed Elswout ligt weliswaar in de Hollandse duinen, maar voelt on-Nederlands. De orangerie heeft iets Frans, er is een berghut en een brug over een kloof. Je voelt je af en toe alsof je door de set van een kostuumdrama loopt. Onze griezeltocht leidt ons over het landgoed. En terwijl we wandelen horen we Napoleon plassen tegen een boom, jagers schieten en kluizenaars zuchten. We leren veel over het landgoed en de eigenaardigheden van de families die hier woonden. Nu is Staatsbosbeheer eigenaar. Die laat in een deel van het landgoed de omgevallen bomen liggen. De wortels steken de lucht in en het vormt een natuurlijk klauterparadijs.

Niet veel wandelen

Echt griezelig wordt het nergens. Dat vind zelfs onze zevenjarige zoon.  Misschien moet je deze griezeltocht lopen in de schemer of als de mistflarden in het bos hangen. De vele vragen onderweg en de bijbehorende filmpjes zijn leuk en leerzaam, maar zorgen er ook voor dat er van wandelen niet veel komt.

Informatie Griezelroute Elswout

Van onze reispartner SNP Natuurreizen

De route ‘Spookt het in Elswout’ is bedoeld voor kinderen van af 11 jaar. Hij is als pdf te downloaden (€ 9,95) of als ringband te koop (€ 14,95). Bekijk ook even het filmpje!

 

 

 

 

Gerelateerd

Delen

Waardering
55724
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *