icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
Flevoland
Routes

Wandelroutes in Flevoland: doe de mooiste met de SNP Reis App

  • 07 mei 2021
  • Door: Redactie Op Pad

Als er een ding is dat we hebben ontdekt dankzij het coronavirus, is het wel hoe mooi de natuur in Nederland is! Van struinen door de duinen tot een heuse ‘bergwandeling’. Op Pad selecteerde een aantal afwisselende wandelroutes die je naar de prachtigste plekken brengen. Deze wandelingen zijn niet bewegwijzerd. Je kunt ze volgen met de SNP Reis App. Bekijk de wandelroutes in Flevoland.

SNP Reis App

Zelf wandelen? Gebruik de app!

Zelf een van onderstaande wandelroutes doen? Dat kan met de gratis app 'SNP Reis'. Installeer de app op je Smartphone (zowel IOS als Android) en ontgrendel de route met de bij elke route vermelde shortcode.

Image
SNP Reis App

Flevoland #1. Wandelroute Kraggenburg (Noordoostpolder, 16,5 km)

Code: met snelkoppeling '913106' ontgrendel je deze wandeling in de SNP Reis App (hoe werkt de app?). 
GPS: download de gpx-bestanden van deze wandelroute.
Start- en eindpunt: parkeerplaats op de weg bij Hotel van Saaze, Dam 16, 8317 AV Kraggenburg. Openbaar vervoer vanuit Emmeloord of Zwolle naar bushalte ‘Dam’.  
Terrein: makkelijke, soms modderige paden, dijken en polderpaden. Je loopt in totaal maar 1 km meter op asfalt.
Horeca: Hotel van Saaze in Kraggenburg. Geen horeca tijdens de wandeling.
Hond mee: ja, mits aangelijnd in de begraasde gebieden.
Bijzonderheden: bezoek ook het Waterloopbos. Hier liggen ruim dertig waterloopkundige proefmodellen verscholen. Hier ligt ook het Bezoekerscentrum Waterloopbos met een geweldige waterspeelplek voor kinderen. Met wandelpaden en bruggetjes.

Een bijzondere afwisselende wandeling door moerassen, natuurgebieden, verwilderde bossen en vogeleilanden. Over dijken en bospaden, akkers, bollenvelden en houtwallen. Het is een onontdekt wandelgebied, je komt er weinig mensen tegen. De 19e en vroeg 20e eeuwse cultuurhistorie is zeer interessant met een ingepolderd vuurtoreneiland, oude pioniersboerderijen, originele sluizen met maar liefst 7 meter verval, bietenbruggen en een Land Art.

Image
Tulpenveld Flevoland
Tulpenveld
Image
Voorster bos Flevoland
Voorsterbos

Flevoland #2. Wandelroute Roggebotzand (15,5 km).

Code: met snelkoppeling '913106' ontgrendel je deze wandeling in de SNP Reis App (hoe werkt de app?). 
GPS: download de gpx-bestanden van deze wandelroute.
Start- en eindpunt: De wandeling start en eindigt bij de parkeerplaats van het Grote Kabouterbos, Roggebotweg 21, 8251 PS Dronten: kabouterbosdronten.nl. Het grote Kabouterbos is niet perfect bereikbaar met OV, maar via de bushalte Oudebosweg, Dronten (met bus 143 tussen Dronten en Kampen) is de wandelroute te bereikbaar via een 1 km lange asfaltweg.
Terrein: bospaden, graspaden en over het verharde fietspad langs de dijk.
Horeca: bij het Grote Kabouterbos is horeca te vinden.
Hond mee: Helaas mag de hond niet mee door het Roggebotveld.
Bijzonderheden: 

Een gevarieerde wandeling van 15,5 km door het Roggebotzand, over het Roggebotveld en langs het Ketelmeer. Het Roggebotzand is het oudste bos van Oost-Flevoland terwijl het Roggebotveld een relatieve nieuwe schakel is in de keten natuurgebieden van Overijssel en Flevoland. De wandeling, die met 4 km is in te korten, voert over bospaden, graspaden en over het verharde fietspad langs de dijk. Bij nat weer is het raadzaam hoge, waterdichte schoenen te dragen. De graspaden worden helaas niet regelmatig gemaaid.

Image
Dagwandeling Flevoland Roggebotzand
Roggebotzand: je kunt zomaar oog in oog met een ree komen te staan.