icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right
Image
Flevoland
Routes

Wandelroutes in Flevoland: doe de mooiste met de SNP Route App

  • 07 mei 2021
  • Door: Redactie Op Pad

Als er een ding is dat we hebben ontdekt dankzij het coronavirus, is het wel hoe mooi de natuur in Nederland is! Van struinen door de duinen tot een heuse ‘bergwandeling’. Op Pad selecteerde een aantal afwisselende wandelroutes die je naar de prachtigste plekken brengen. Deze wandelingen zijn niet bewegwijzerd. Je kunt ze volgen met de SNP Route App. Bekijk de wandelroutes in Flevoland.

App: SNP Routes

Zelf wandelen? Gebruik de app!

Zelf een van onderstaande wandelroutes doen? Dat kan met de gratis app 'SNP Routes'. Installeer de app op je Smartphone (zowel IOS als Android) en ontgrendel de route met de bij elke route vermelde shortcode.

Image
Edelherttrail SNP Routes app

Flevoland #1. Wandelroute Kraggenburg (Noordoostpolder, 16,5 km)

Code: met snelkoppeling KRAGGENBURG ontgrendel je deze wandeling in de SNP Route App (hoe werkt de app?)
Start- en eindpunt: parkeerplaats op de weg bij Hotel van Saaze, Dam 16, 8317 AV Kraggenburg. Openbaar vervoer vanuit Emmeloord of Zwolle naar bushalte ‘Dam’.  
Terrein: makkelijke, soms modderige paden, dijken en polderpaden. Je loopt in totaal maar 1 km meter op asfalt.
Horeca: Hotel van Saaze in Kraggenburg. Geen horeca tijdens de wandeling.
Hond mee: ja, mits aangelijnd in de begraasde gebieden.
Bijzonderheden: bezoek ook het Waterloopbos. Hier liggen ruim dertig waterloopkundige proefmodellen verscholen. Hier ligt ook het Bezoekerscentrum Waterloopbos met een geweldige waterspeelplek voor kinderen. Met wandelpaden en bruggetjes.

Een bijzondere afwisselende wandeling door moerassen, natuurgebieden, verwilderde bossen en vogeleilanden. Over dijken en bospaden, akkers, bollenvelden en houtwallen. Het is een onontdekt wandelgebied, je komt er weinig mensen tegen. De 19e en vroeg 20e eeuwse cultuurhistorie is zeer interessant met een ingepolderd vuurtoreneiland, oude pioniersboerderijen, originele sluizen met maar liefst 7 meter verval, bietenbruggen en een Land Art.

Image
Tulpenveld Flevoland
Tulpenveld
Image
Voorster bos Flevoland
Voorsterbos