icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
Reisboek Europe Trekking
Artikel

Tip van de redactie: Lannoo's Reisboek Europe Trekking

  • 29 oktober 2020
  • Door: Johan Lambrechts

Elke twee weken geven we je een tip van de redactie. Een boek, gadget of kleding, het kan van alles zijn, zolang het maar met outdoor te maken heeft!

Boodschappenlijstje voor hikers

Een boodschappenlijstje voor je volgende trekkingvakanties. Dat hou je gegarandeerd over als je dit omvangrijke kijk- en leesboek doorneemt. De Duitse auteurs bundelden de 39 spectaculairste meerdaagse en meerweekse wandeltochten in heel Europa. Daar zitten bekende namen bij zoals de ruige GR20 in Corsica, het Kungsleden of Koningspad in Zweden of het sprookjesachtige Pembrokeshire Coast Path in Wales. Maar tegelijk lees je ook over onbekendere namen zoals de Peaks of the Balkans, dat is het 190 kilometer lange wandelpad tussen Albanië, Kosovo en Montenegro dat in 2011 als vredespad is ingewijd.

Goed is dat dit boek niet enkel grossiert in mooie plaatjes, maar dat ook de teksten getuigen van Duitse Gründlichkeit. Naast een sfeervolle beschrijving lees je bij elke route over de belangrijkste stopplaatsen en bezienswaardigheden. Bovendien krijg je een heleboel praktische info zoals de afstand, hoogtemeters, de verschillende etappes,  en details over heen- en terugrugreis, beste reisperiode, zwaarte van de route en eet- en slaapgelegenheid. Een globaal overzichtskaartje maakt de beschrijving compleet.

Als je hier als wandelaar geen reiskoorts van krijgt en geen hikeplannen van begint te smeden, dan weten we het niet.

Image
Reisboek Europe Trekking