icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
Cover De dieren en plantengids voor onderweg
Actueel

Tip van de redactie: de dieren en plantengids voor onderweg

  • 30 november 2020
  • Door: Johan Lambrechts

Elke twee weken geven we je een tip van de redactie. Een boek, gadget of kleding, het kan van alles zijn, zolang het maar met outdoor te maken heeft!

Jaja, we weten het: online is er info bij de vleet te vinden over wat je allemaal onderweg tegenkomt in de natuur. Maar soms wil je echt toch wat méér dan enkele oppervlakkige details. Of heb je geen internet binnen handbereik, en werken herkenningsapps dus niet. Persoonlijk hebben we heel vaak zin gewoon ‘old skool’ een gids te doorbladeren. De ‘Dieren- en plantengids voor onderweg’ blijft dus welkom, omdat hij exact doet wat hij belooft: je op 560 pagina’s zo’n 800 in Europa voorkomende dieren- en plantensoorten voorschotelen, van paddenstoelen en bomen tot vissen en vogels. Naast kenmerken en habitat krijg je telkens enkele bijzonderheden, en ook minstens één duidelijke kleurenfoto. Je kunt dus goed vergelijken als je niet zeker bent of het nu de grote bonte specht is (zo groot als een lijster) of de kleine (zo groot als een mus) die je in je blikveld hebt. Ook het register is handig bij het opzoeken. Met zijn gewicht van nog geen 650 gram en aantrekkelijke prijs (€ 22,50) is deze toegankelijke en compacte gids een aanrader voor in elke rugzak.

Image
Cover De dieren en plantengids voor onderweg