icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
Wildkamperen
Actueel

Tip van de redactie: boek 'Ik zag twee beren… wildkamperen'

  • 15 maart 2021
  • Door: Johan Lambrechts

Elke twee weken geven we je een tip van de redactie. Een boek, gadget of kleding, het kan van alles zijn, zolang het maar met outdoor te maken heeft!

Wildkamperen voor beginners

‘Bang zijn is niet nodig, voorbereid zijn wél’. Het is wellicht de belangrijkste zin uit het toegankelijke boek dat avonturierster Lobke Dijkstra in eigen beheer uitgaf over wildkamperen. Zelf doet ze het al sinds ze kind was, en volgens haar is er geen natuurlijker manier om kinderen aanpassingsvermogen en zelfredzaamheid te laten ontwikkelen. Dijkstra wil de drempel verlagen om te slapen in de logeerkamer van Moeder Natuur door zoveel mogelijk onzekerheden weg te nemen. Dat doet ze door thema’s aan te kaarten als de juiste kampeerplek kiezen, hoe een landeigenaar overtuigen, en hoe omgaan met het gevoel ’s morgens niet te weten waar je ’s avonds gaat slapen. Voorbeelden uit haar rijke kampeerleven, van Frankrijk tot Chili, geven een antwoord op de vele vragen die beginnende wildkampeerders zich stellen. Daarnaast heeft ze onder meer aandacht voor materiaalkeuze, kampeerapps, waterzuiveraars en waarom een bivakzak veiliger is dan een tent (spoiler: je wordt minder snel gespot!). Verwacht geen praktische gids vol gedetailleerde adviezen of een vergelijking van de beste outdoorvuurtjes. Dit is eerder een inspirerende introductie voor wie nog nooit wildkampeerde, door de mix van persoonlijke kampeeranekdotes, sfeervolle reisfoto’s en royaal gestrooide tips en tricks. 

Image
Wildkamperen
Cover