icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
kleur mint
Actueel

Tip van de redactie: boek 'Mythische trektochten in Europa'

  • 25 november 2021
  • Door: Johan Lambrechts

De magie van het wandelen

Wandelen blijft een van de traagste, maar opwindendste manieren om de wereld écht te verkennen. Je stapt over paden waar al eeuwenlang mensen over lopen en komt dichter bij de natuur dan velen ooit zullen komen. In Europa zijn we ontzettend verwend op dat gebied: je hoeft geen duizenden kilometers te reizen om de meest magische landschappen, historische bezienswaardigheden of gevarieerde klimaatzones tegen te komen.

Image
Boekentip Lonely Planet

Dat blijkt eens te meer uit de nieuwste inspirerende Lonely Planet-gids die 50 spectaculaire dagtochten en meerdaagse wandelroutes in Europa bundelt. Zowel moeraswandelen, bergtochten, pelgrimsroutes, kustpaden als gletsjerwandelingen komen op de 320 pagina’s aan bod. Daarbij onder meer de winterse St-Bernardpas in Italië, de Via Dinarica in de Balkan, het grote Kemerimoeras in Letland, de GR 20 op Corsica, het Rilagebergte in Bulgarije of het Olavspad van Oslo naar Trondheim in Noorwegen. Per tocht krijg je naast prachtige foto’s ook een sfeervol reisverslag van een Lonely Planet-redacteur. Daarnaast volgt zeer beknopte praktische info, zoals de beste wandeltijd of weblinks naar toerismebureaus. Dit fraai uitgegeven boek zet niet alleen beginnende wandelaars meteen goed op weg, het is ook heel interessant voor gevorderde wandelaars. Naast de 50 tips staan er namelijk nog 150 alternatieve suggesties voor verrassende, veel minder bekende wandelingen in dezelfde streek of rond een gelijkaardig thema. Van het Hagengebirge in de Berchtesgadener Alpen, de Cornallacs Trail in Andorra tot de Svaneti Trail in Georgië: je krijgt er gegarandeerd hoge wandelkoorts van!

Mythische trektochten in Europa (Uitgeverij Lannoo)