icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
Cover boek
Actueel

Tip van de redactie: boek 'Op eigen kracht'

  • 03 november 2021
  • Door: Johan Lambrechts

Vier jaar op wereldreis (incl. praktische tips)

In 2016 nam de 28-jarige Vlaming Olivier Van Herck ontslag om samen met zijn Nederlandse vriendin Zoë Agasi op wereldreis te gaan met twee oude fietsen. Wat volgde is een adembenemende, vier jaar durende reis met de fiets, de kano, te voet, op ski’s, op skates en al zeilend over de Atlantische Oceaan. Vier jaar later hadden ze bijna 41.000 kilometer op de teller. In dit sympathieke boek lees je het verslag over deze levensveranderende tocht. Zonder eindbestemming, zonder tijdslimiet en van bestemmingen in Europa tot Brazilië, Canada, de Appalachian Trail in de States en Ushuaia in Argentinië.

Image
Op Eigen Kracht cover

Je struikelt tegenwoordig over de reisverslagen van mensen die alles achterlaten om hun reisdroom achterna te jagen en daarmee anderen willen inspireren. Maar dit boek is duidelijk meer dan ‘alweer eentje in het rijtje’. Dat komt onder meer door de schitterende fotografie, waar duidelijk veel aandacht aan is besteed en die paginagroot ook alle kans heeft om volop tot z’n recht te komen. Daarnaast is dit boek heel inspirerend voor wie gelijkwaardige plannen koestert, door het ontzettend gedetailleerde verhaal, maar ook de vele informatie die zo in een reisgids zou passen. Bij elk hoofdstuk vind je de rubrieken ‘Wat we leerden’ en ‘Onze tips’. Die gaan over praktische zaken zoals bijvoorbeeld routeplanning, reizen als koppel, het aantal hoogtemeters per dag, wildkamperen, de risico’s onderweg, je calorieverbruik, het totaalbudget, het gewicht per vervoermiddel en de manier om een slaapplaats te vinden in een dorp. Daardoor wordt het een echt koffietafelboek van meer dan vierhonderd pagina’s. Niet om in één keer te verslinden, maar om geregeld in te lezen en heel veel nuttigs uit te halen voor je volgende (kleine of grote) reisavontuur.

Op eigen kracht (Olivier Van Herck & Zoë Agasi)