icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
Fietsen
Actueel

Tip van de redactie: boek 'Ga op de fiets'

  • 12 mei 2021
  • Door: Johan Lambrechts

Elke twee weken geven we je een tip van de redactie. Een boek, gadget of kleding, het kan van alles zijn, zolang het maar met outdoor te maken heeft!

In het zadel door Europa

In relatief korte tijd en eerder toevallig dan gepland van fietsers-in-spijkerbroek geoefende langeafstandsfietsers worden, je fulltimebaan opzeggen, én Europa ontdekken vanaf het zadel. Irene Maaskant en Laura Maat deden het. Ze fietsten in 2019 in zeven maanden zo’n 10.000 kilometer door heel Europa bij elkaar. In dit inspirerende boek lees je het vlot geschreven verslag van hun avontuur, dat hen onder meer via Engeland naar Bosnië-Herzegovina en Portugal voerde. Het boek begint met het ‘waarom’ en geeft beginners een heleboel praktische tips zoals het Warmshowers-netwerk, een coachsurfingplatform voor fietsers. Maar het meest tot de verbeelding spreken natuurlijk de vijftien fietstrajecten, geïllustreerd met een beknopt reisverslag, een kaartje en leuke stops voor onderweg. De Zuiderzeeroute, langs de Elbe van Dresden naar Berlijn, fietsen langs een oud treinspoor in Bosnië-Herzegovina (de Ċiro Trail), met de fiets eilandhoppen in Kroatië, trappen door het fantastische Puglia of tussen de bergen via de Alpe Adria van het Italiaanse Udine naar Villach in Oostenrijk: Europa is een prachtdecor voor afwisselende en toegankelijke fietstrips. Via de website onabike.nl/fietsroutes krijg je telkens meer info over de route, sfeerfoto’s, een routekaart en een GPX-bestand van elk traject.

 

Image
Boek op de fiets
Cover