icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Actueel

Nieuw: 'Alleen op avontuur'

  • 12 oktober 2020
  • Door: Redactie Op Pad

De populariteit van wandelen groeit al jaren en door de coronacrisis lijkt die groei in een stroomversnelling geraakt. Dit voorjaar trokken mensen massaal naar natuurgebieden om een frisse neus en een helder hoofd te halen. Soms met het gezin, maar vaak ook alleen.

Winactie

Win: Alleen op avontuur

Wij mogen drie exemplaren van het boek 'Alleen op avontuur' weggeven. Winnen? Laat ons dan weten waarom jij dit boek goed kan gebruiken! Meedoen kan door een mail te sturen naar info@oppad.nl. Meedoen kan t/m zaterdag 24 oktober.

Slechts wie alleen op pad gaat, kan echt van een wandeling genieten, aldus wandelende schrijvers en filosofen. Je hoort beter, ziet meer en ervaart het landschap fundamenteel anders. Bovendien: wie zich aan de natuur overgeeft, is nooit alleen. Maar dat is de theorie.

In je eentje door uitgestrekte natuurgebieden lopen heeft ook minder romantische kanten, zo ontdekte Lidewey van Noord. Op haar solotochten door de Piëmontese Apennijnen – zonder mobiel bereik – kwam ze al haar angsten tegen. Wat als ik een been breek, of verdwaal? Hoe ga ik om met die stier in dat weiland waar ik doorheen moet? En wat nou als er achter die kastanjeboom een enge man verscholen zit?

Het plezier won het keer op keer van de vrees en daarom schreef ze dit handboek voor de solowandelaar. Met alles over waarom een mens alleen op pad zou gaan en heel veel tips voor veilig wandelen in je eentje.