icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
wandelen-karwendel-oostenrijk-11-600x398.jpg
Gebiedsinformatie

Huttentocht met kinderen: de Karwendel

  • 29 juni 2022
  • Door: Anne van Galen

De Karwendel is een ruig berggebied op de grens Duitsland en Oostenrijk (Tirol). Het is ‘slechts’ 8 uur rijden vanaf Utrecht. Je vindt hier hoge rotswanden en lieflijke almen vlak naast elkaar. De hier beschreven vierdaagse trektocht is voor sportieve gezinnen met bergwandelervaring die ook zin hebben in een extra beklimming zo nu en dan. Het openbaar vervoer brengt je comfortabel naar het begin en eindpunt van de wandeling.

Image
Karwendel-3

Dag 1: Hinterriβ – Falkenhut

De tocht begint pittig met maar liefst 950 meter (geleidelijk) klimmen. Vanuit het dorpje Hinterriβ (928 m.) ga je via het Johannestal en het Spiellisjoch (1773 m.) omhoog naar de in 2020 volledig verbouwde Falkenhut. (1848 m.). Ben je dan nog niet moe, beklim dan voor het beste uitzicht nog even de huttenberg: de Mahnkopf (2094 m.).

  • Zonder beklimming: 950 hoogtemeters , 4,5 uur.
  • Beklimming: 250 hm, 2 uur
  • Overnachten: Falkenhut

 

Dag 2: Falkenhut – Alpengasthof Eng

Na een uitgebreid ontbijt ga je eerst terug naar het Spiellisjoch en vervolgens loop je onder de indrukwekkende Laliderer-Noordwanden door, naar het Hohljoch (1794 m). Wie sterke benen heeft en geen hoogtevrees kan hier weer kiezen voor een extra beklimming van het Gamsjoch (2452 m.). De rest start rustig met afdalen naar de slaapplaats van vanavond: het gastvrije Alpengasthof Eng op 1203 m. Je kunt hier heel luxueus overnachten of gewoon op het Bergsteigerlager. En terwijl de jeugd zich nog even kan uitleven op de trampoline, nemen de ouders de tijd voor zichzelf in de sauna.

  • 150 hoogtemeters, 2 – 3 u. (+ Gamsjoch 650 hoogtemeters, 4 u extra)
  • Overnachten: Alpengasthof Eng

 

Dag 3: Alpengasthof Eng – Lamsenjochhut

Vanaf Eng volgt een doorsteek naar de Lamsenjochhut. Via de Binsalm (1503 m) en het Westlichen Lamsenjoch (1940 m) zie je de hut al, die nog maar ietsje hoger ligt (1953 m).

 

Dag 4: Lamsenjochhut – Eng

Op de laatste wandeldag keer je via het Binssattel (1901 m.) terug naar Eng (1203 m.). Maar niet voordat je (optioneel) een laatste topje hebt meegepakt: het Sonnjoch (2457 m.) bekend om zijn geweldige uitzicht. Deze berg kun je via een niet al te moeilijke wandelweg oplopen via de Gramaialm-Hochleger (1756 m). Vanaf Eng neem je eenvoudig de bus terug naar Hinterriβ.

  • 150 hoogtemeters, 2 u. (+ beklimming Sonnjoch, 550 m. 3 uur)
Image
Karwendel-2
Lamsenjochhut.
Tips

SNP Reizen

Georganiseerde huttentochten voor gezinnen

Wil je graag een huttentocht maken maar kun je wel wat hulp gebruiken bij het organiseren ervan? Bekijk dan het aanbod huttentochten met kinderen van SNP Natuurreizen.

Image
Huttentocht SNP