icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
Ierland, man fietst op de vlakte
Blog

Fietsen Cork en Kerry

  • 01 maart 2008
  • Door: Nanda Raaphorst
  • Fotografie: Jaap Miltenburg

Ierland heeft geen ‘echte’ bergen, Ierland is groen met heuvels. Toch staan onze fietsen vaak in het bergverzet. De Dunloe Gap is supersteil! Na zes dagen lijken onze kuiten opgeblazen ballonnen. Ballyballonnen.

Het fietsgebied
De graafschappen Cork en Kerry vormen samen een van de mooiste fietsgebieden van Ierland, zo melden de gidsen. Je moet dan wel houden van vruchtbare dalen, begroeide bergen, ruige kustformaties, kliffen, lieflijke baaien, en eilanden. Letterlijk en figuurlijk hoogtepunt van de regio (met jaarlijks het meest aantal bezoekers) is het fraaie merengebied Killarney National Park. In dit park ligt de 1138 meter hoge Carrantuohill, de hoogste berg van Ierland. Hij maakt deel uit van de Macgillycully Reeks. Wij kozen Youghal (of Cork als je vliegt) als startpunt; Killarney als keerpunt (meest westelijk) voor een prachtige fietsroute door de Ierse graafschappen Cork en Kerry.

Wat is het beste seizoen voor een fietstocht in Cork en Kerry?
Mei tot september.

Vervoer naar het fietsgebied van Cork en Kerry
Vliegen naar Cork met Aerlingus.