icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
Wandelen in Portugal

Wandelen in Portugal

Portugal is meer dan zon, zee en strand. Het Zuid-Europese land is door zijn veelzijdige landschap een zeer geschikte bestemming voor wie van wandelen houdt, zowel in de zomer als in de winter. Van de groene streek Minho in het noorden en het gebergte Serra da Estrela in het hart van Portugal tot de goudgele rotskusten in de Algarve in het zuiden en de prachtige eilanden Madeira en de Azoren. Op Pad heeft wandelingen voor je verzameld door de mooiste wandelgebieden in Portugal.

Wandelvakantie in Portugal: de mooiste wandelgebieden

De Douro-vallei is een aanrader wanneer je in de zomer in alle rust wilt wandelen in Portugal. De wandelgebieden in deze beroemde wijnstreek brengen je bij schilderachtige dorpjes en verlaten strandjes. De Algarve trekt meer toeristen maar heeft in de winter een aangenaam klimaat om te wandelen in Portugal. De bekendste wandelingen lopen langs de ongeveer 300 kilometer lange Via Algarviana met als eindbestemming Kaap Sint-Vincent, de meest zuidwestelijke punt van het Europese vasteland.

Wandelvakantie in Portugal op de Azoren en Madeira

Zowel in de zomer als in de winter kun je in Portugal wandelen op de Azoren en Madeira. De wandelingen op de Azoren voeren je langs vulkanen, turquoise kratermeren en ruige kusten. Op bloemeneiland Madeira wandelen toeristen graag over de paden langs de vele irrigatiekanaaltjes oftewel levadas.

Huttentochten in Portugal

Avontuurlijke wandelaars en liefhebbers van huttentochten kunnen er niet omheen wanneer ze gaan wandelen in Portugal: de Serra de Estrela, de grootste bergketen van het land. Wat opvalt in dit nationale park zijn de rotsblokken in de meest bizarre formaties en de 2.000 meter hoge berg Torre. Hoewel het aanbod aan huttentochten in Portugal minder groot is dan in de Alpenlanden, kun je in de bedding van de rivier de Zêzere wel een tocht langs authentieke berghutten maken.