Test Salomon X-Ultra 2 GTX wandelschoen 2015

Voordelen

+ Salomon vetering
+ Grip zool
+ Prijs

Nadelen

- Tongpolstering te dun
- Zweetvoeten

Eindoordeel

Conclusie Salomon X-Ultra 2 GTX wandelschoen

Prima basis voor stevige wandelingen. Stabiele schoen met een erg gebruiksvriendelijke manier van veteren. Zool biedt veel grip. Polstering tong mag dikker.

Specificaties Salomon X-Ultra 2 GTX

Prijs: € 139,95 (2015)
Gewicht: 393/364 gram (enkele schoen).
Bovenwerk: Kunststof mesh, kunstleer.
Membraan: Gore-Tex.
Zool: Salomon Contagrip
Maten: Dames 3,5-8,5 en heren 6,5-12,5 (halve maten).
Verzoolbaar: Nee

De pasvorm van de Salomon X-Ultra 2 GTX

Normale tot iets brede voeten. Maatvoering valt klein uit.

Constructie Salomon X-Ultra 2 GTX

Het bovenwerk is een mengsel van diverse kunststoffen. De bescherming rondom is uitstekend. De zool is voldoende torsiestijf. Buigpunt perfect onder de voorvoet. Stevig contrefort. Metalen en nylon veterogen.

Testresultaten

Supergrote instap, aantrekken gaat soepel. Subliem is de typische Salomon-veter: een trekkoord met een klemmetje. Dit klemmetje en de veter berg je op in een vakje in de tong. De schoenen zijn goed gepolsterd rond de enkels en de tong, al zou de tongpolstering iets dikker mogen: bij strakke veters drukken deze door de tong heen. De schoenen houden je voeten stevig vast en zijn erg stabiel. Grip van de diepe profielzool is uitstekend. Iets last van zweetvoeten.

Waterdicht: Ja
Zweetvoeten: Nee

Salomon-X-Ultra-2-GTX--wandelschoenen-zool
De schoenen houden je stevig vast en zijn erg stabiel.  Buigpunt perfect onder de voorvoet. Grip van de diepe profielzool is uitstekend.
Merk: Salomon
Model: X-Ultra 2 GTX
Bedrijf: Salomon Nederland
Telefoonnummer bedrijf: (033) 434 57 00
Website: www.salomon.com

Gerelateerd

Delen

Waardering
67085
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

4 reacties op “Test Salomon X-Ultra 2 GTX wandelschoen 2015

  1. Ontzettend fijne schoen. Vorige 2 modellen ook al gehad. Licht, stabiel, prima waterdicht. Een groot nadeel: bij alle 3 de modellen inclusief deze laatste, liet de zool los aan zowel den binnen- als ook de buitenzijde van de schoen in het 3e seizoen. Zool, binennwerk als ook het buitenwerk nog lang niet versleten. Daarom volgende paar toch een ander merk proberen.

  2. Waardeloze schoenen. Na reeds 6 maanden begon de zool los te laten en kwamen er scheuren in het bovenwerk. Niet eens intensief gebruikt, alleen voor wandelen, en ook niet iedere dag. Pasvorm was wel ok en ze lopen ook erg licht. Maar voor die prijs mag je toch wel wat sterkere schoenen verwachten. Zolen zijn nog lang niet versleten en ik kan ze nu al weggooien. Nooit geen Salomon meer voor mij.

  3. Werkelijk fantastische schoen. Heb 2 weken na aanschaf de volledige Coast to Coast hiermee gelopen. Goede grip. Waterdicht maar toch ademend. Heerlijke pasvorm. Vetersysteem is een uitkomst wanneer je (bergop / bergaf) snel wil aanpassen. Slijtvastheid zool nog niet kunnen beoordelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *