Bergschoenen test, 2014

Van de gebaande paden af met zware lasten? Over via ferrata’s door de Dolomieten? Stijgijzers aangeschaft? Dan wordt het tijd om je serieus in zware bergschoenen te verdiepen en te kopen. Op Pad test in 2014 acht bergschoenenen van verschillende merken.

De Op Pad-test bergschoenen uit 2014

In de test bergschoenen zijn modellen uit verschillende zwaarte-categorieën meegenomen:

We testen twee B/C-schoenen:

Drie ­C-schoenen

En drie D-schoenen:

De twee B/C schoenen zijn een verhaal apart: de meeste bergwandelaars zullen al een B-schoen hebben en dan is de aanschaf van een B/C schoen alleen zinvol als je niet van plan bent om te gaan klimmen, maar wel stevige bergwandelingen maakt met zware lasten waarbij je af en toe buiten de paden terecht komt. Alle bergwandelschoenen zijn getest in Graubünden, Zwitserland. Iedere schoen werd beoordeeld in combinatie met een stijgijzer met snelsluiting (Black Diamond Serac Clip). De ‘doorwaadhoogte’ is de hoogte van de waterdichte laag, waarbij het laagste punt tegenwoordig meestal aan de achterkant zit, boven de hiel.

Omdat er zowel B/C-, C- als D-schoenen in de test zitten, én omdat het cruciaal is dat een schoen qua leest (smal, gemiddeld, breed) bij jouw voet past, is het niet zinvol om één testwinnaar aan te wijzen. Ben jij echter toe aan zwaardere bergschoenen, dan bieden de beschrijvingen van de ­modellen letterlijk en figuurlijk voldoende houvast om in de winkel beslagen ten ijs te komen.

Gerelateerd

Delen

Waardering
53616
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *