Test Arc’teryx Bora 2 Mid GTX Men’s bergschoen

Voordelen

+ Uniek concept
+ Loopcomfort
+ Stevig

Nadelen

- Ademende werking

Eindoordeel

Arc’teryx is een merk voor liefhebbers van goede spullen waar je ’s avonds bij het kampvuur ook een gesprek over hebt. Vorig jaar kwam het Canadese bedrijf met schoenen op de markt. De Bora 2 Mid GTX Men’s is een unieke schoen die eigenlijk twee schoenen in één is.

Bekijk de video over de Arc’teryx Bora 2 bergschoen


> Bekijk meer video’s op: oppad.nl/video

Uitneembare ademende binnenschoen

Toen het Canadese merk Arc’teryx vorig jaar met schoenen op de markt kwam, keken de meeste buitensportkenners nogal vreemd op. Arc presteerde het namelijk om iets geheel nieuws te maken: schoenen met een uitneembare ademende Gore-Tex binnenschoen, waarvan de hier geteste Arc’teryx Bora 2 Mid GTX Men’s een goed voorbeeld is.

Vier lagen stevig kunststof

De Arc’teryx Bora 2 Mid GTX Men’s bestaat uit een buitenschoen die is opgebouwd uit vier lagen stevig kunststof, heeft stevige veterogen en vlakken met open gaasmateriaal. Dit laatste moet ervoor zorgen dat het ademende en waterdichte Gore-Tex, waarvan de binnenschoen is gemaakt, zijn werk kan doen.

Elastische laag Gore-Tex

Die Gore-Tex binnenschoen vergelijk je het best met een soort surfschoen met een eigen zool. Bijzonder is dat de Gore-Tex laag elastisch is en dat komt het comfort ten goede. Dankzij een stevige zool is de slof prima buikbaar als huttenslof of als je even van de tent door het natte gras naar de natuur-wc moet. De slof heeft een schacht met een nauw sluitend elastieken manchet waardoor aantrekken niet heel makkelijk gaat. Ook vergt het wat kracht om de voet met slof aan in de schoen te stoppen.

Robuust en waterdicht

De schoenen hebben zich in praktijk prima bewezen: ze zijn robuust, waterdicht en comfortabel. De zool geeft prima grip. Opvallend is – zeker in modderige, natte gebieden – dat door die harde, gladde buitenkant vuil en water nauwelijks op de schoen blijven zitten. Hierdoor wordt de schoen nooit koud van de natheid. En wie echt warme voeten wil: voor ‘s winters is er een hogere en warmere binnenslof.

Conclusie

Tot slot nog twee opmerkingen. Door zijn ‘harde’ buitenkant ontstaan er rond de tenen al snel vouwen. De schoen wordt er niet slechter van, wel minder mooi. Ook mogen de ventilatie-panelen in de buitenschoen wat groter om zweet beter af te voeren. De Arc’teryx Bora 2 Mid GTX Men’s is daarmee vooral een schoen voor koudere en natte omstandigheden.

Merk: Arc’teryx
Model: Bora 2 Mid GTX Men’s
Prijs: € 300
Website: www.arcteryx.com; www.essentialbasics.nl

Gerelateerd

Delen

Waardering
70121
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *