Review Sevylor Yukon kano

Voordelen

 • makkelijk mee te nemen
 • zit comfortabel

Nadelen

 • werstand in het water

Het grote nadeel van een ‘gewone’ kano is dat hij zo lastig mee te nemen is. De Sevylor Yukon kano verlost ons van dat probleem. De complete boot past onopgeblazen in een (bijgeleverde) rugzak. Het gewicht van 18 kilo voelt allesbehalve comfortabel aan in de tas (het gewicht hangt volledig aan twee dunne schouderbandjes), maar er is mee te lopen.

In de kano is wel alles op comfort gericht: een extra zacht neopreen laagje voorkomt schuurplekken als je armen tegen de randen van de kano komen bij het roeien, verstelbare voetsteunen en verstelbare (opblaasbare) stoeltjes (waarvan de leuning met een soort spanbanden meer naar voren of naar achteren kan kantelen). Daarnaast zorgen diverse netjes en opbergplaatsen (zoals een vast te ritsen, niet waterdichte tas van 70 liter) ervoor dat je nog wat spullen mee kunt nemen.

Een onder de boot te plaatsen vin zorgt voor wat meer stabiliteit en redelijke koersvastheid. Ook over het probleem van lek raken is nagedacht door de makers. En hun inspiratiebron moet ongetwijfeld de Titanic zijn. De Yukon heeft namelijk verschillende luchtkamers. De zijkanten bestaan uit een binnenkant en een ruimte daaromheen die je afzonderlijk met lucht vult. Ook de bodem heeft een eigen ventiel. Pompen gaat met een normale pomp. Er wordt een manometer meegeleverd waarmee je de luchtdruk kunt meten in de luchtkamers.

Het varen gaat bijna hetzelfde als in een kunststof kano. Je hebt iets meer weerstand door de minder gladde buitenkant van de boot, maar alle comfort in de boot maakt dat genadeloos goed. Afmetingen: 388 X 89 cm., gewicht: 18 kg., capaciteit: 250 kg.

Merk: Sevylor
Model: Yukon
Prijs: € 499.99
Bedrijf: Coleman Benelux BV
Website: www.sevylor-europe.com

Gerelateerd

Delen

Waardering
1377
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

5 reacties op “Review Sevylor Yukon kano

 1. Nou hard oppompen van de bodem. Ik heb voortdurend dat wanneer ik het pompventiel verwijder hij net zo snel weer leegloopt. Ventieltjes indrukken lukt niet.
  Heeft iemand een tip?

  1. Manometer zou beter op de pomp gemonteerd zijn, werkt nu tamelijk onhandig.
   Het te hard opblazen van met name de bodemluchtkamer ligt op de loer en heeft bij mij al 2 keer geleid tot schade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *