Review Polar AW200

Voordelen

  • functioneel
  • goede hoogtemeter/barometer
  • nou eens geen Suunto
  • caloriemeting indicatief

Nadelen

  • caloriemeting indicatief

De AW200 is het eerste polshorloge van Polar zonder hartslagmeting en -band. Het is wat ze bij deze Finse fabrikant een ‘activity watch’ noemen. Instelmogelijkheden variëren van hond uitlaten tot nordic walking en trekking. En vooral bij deze laatste categorie zijn de hoogtemeter- en de barometerfunctie handig.

Maar Polar zou Polar niet zijn als ze niets met caloriemeting deden. Het horloge berekent naar gelang de intensiteit van de activiteit hoeveel calorieën je verbrandt. In de handleiding staat duidelijk dat de AW200 geen trainingshorloge is, maar waar ligt de grens? We hebben de AW200 naast de exacte meetmethode van een Polar en een Nike hartslagmeter met hartslagband gelegd en de resultaten verschillen, waarbij de AW200 minder calorieverbruik aangeeft dan de andere twee. Volgens eigen onderzoek van Polar kan de AW200 ongeveer 1 kcal per minuut teveel of te weinig aangeven. Ga je de AW200 gebruiken om calorieën te verbranden, dan bestaat de kans dat je meer gaat trainen om je doel te bereiken en dat kan resulteren in overtraining. Koop hiervoor dus een echte hartslagmeter. De AW200 caloriemeting is indicatief, handig om te weten hoeveel je ’s avonds bij moet eten. De hoogte- en de barometer werken prima. Het hoogteprofiel is duidelijk en de barometer geeft een trend aan en een weersvoorspelling. Handig om te weten of een regenjas nodig is.

Merk: Polar
Model: AW200
Prijs: € 189.95
Bedrijf: POLAR NL
Website: WWW.POLAR-NEDERLAND.NL

Gerelateerd

Delen

Waardering
1319
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Reacties (1)

  1. Ìk weet het, internet heeft een groot geheugen. maar in 2018 is dit wel erg oud?Ik zie niets over de nieuwe Polar’s. Garmin’s e.d. terwijl naast de traditionele GPS-en, dus de voor sport, GPS-en, achter lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *