Wandelen door Kent, Engeland

Kent is de Garden of England. Geen betere camouflage om te wandelen in een  bloemetjesjurk dan de tuinen van deze oude county. Maar het kan ook stoer in Kent. Er zijn kastelen, kliffen en ruige pubs.

Het wandelgebied
County Kent is het oudste graafschap van Engeland. Het heeft niet alleen de hoogste kastelendichtheid, maar ook de langste kustlijn van alle counties. En deel van die kust wordt gevormd door de wereldberoemde ‘white cliffs’ van Dover, een imposante, kwetsbare krijtrotskust die jaarlijks verder afbrokkelt onder het dreunen van de zee. Hoog op die kust staat Kasteel Dover, die Henry II in 1180 bouwde. Tussen Dover en de sfeervolle kustplaats Sandwich, iets naar het noorden, liggen nog veel meer kastelen en belangrijke historische plekken.

De wandeltochten
Deze vijfdaagse rondtocht voert van Canterbury naar Wye (dag 1; 22 km), Etchinghill (dag 2; 18 km), Dover (dag 3; 16 km), Deal (dag 4; 17 km), Wingham (dag 5, 15 km) terug naar Canterbury (dag 6; 13 km). De wandelroute volgt verschillende bewegwijzerde langeafstandwandelingen, onderling aaneengeregen door zelfgekozen wandelroute op de kaart.

Meer informatie over wandelen in Kent?
Download de PDF-bestanden onderaan deze pagina.

Downloads


Gerelateerd

Delen

Waardering
2729
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *