icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
Wandelen Engeland

Wandelen in Engeland

Het veelzijdige landschap maakt dat je zowel in de zomer als de winter uitstekend kunt wandelen in Engeland. Geliefde wandelgebieden zijn het Lake District en de Cotswolds en ook de zuidkust heeft een schitterende natuur, met de kliffen van Cornwall, de beroemde krijtrotsen van Dover en de typische Engelse tuinen waar je uren kunt wandelen. Liefhebbers van huttentochten gaan naar het noorden richting de Schotse grens. Op oppad.nl doe je inspiratie op voor een mooie wandelvakantie in Engeland.

Wandelvakantie in Engeland: het Lake District

Een van de schilderachtigste gebieden voor een wandelvakantie in Engeland in de zomer of winter is het Lake District. Dit grootste nationale park van Engeland biedt qua wandelingen voor elk wat wils. Het hart van het gebied is een paradijs voor wie houdt van wandelingen door ruig terrein terwijl het zuiden wat lieflijker en makkelijker begaanbaar is. Puntige bergtoppen, groene valleien en heldere meren: dit is wandelen in Engeland op zijn puurst.

Huttentochten in Engeland

Huttentochten zoals in de Alpen bestaan in Engeland niet echt, maar opties voor een mooie trektocht zijn er zeker. In het noorden van Engeland in de Cheviot Hills vind je wandelgebieden waar je echt 'back to basic' kunt. In Northumberland National Park bevinden zich de zogeheten bothies, sobere hutten waar je kunt overnachten na een dag wandelen.

Wandelvakantie in Engeland langs de zuidkust

De zuidkust is een prachtige bestemming om te wandelen in Engeland. De bekendste wandelroute is het South West Coast Path van ruim 1.000 kilometer tussen Cornwall en Devon. Onderweg wandel je door glooiende duingebieden met continu uitzicht op de azuurblauwe zee. Door de ligging in het zuidwestelijkste puntje van Engeland, direct aan de Atlantische Oceaan, is Cornwall, vanwege de constant aangename temperatuur, in zomer en winter een geschikte omgeving voor wandelingen.