Nieuwe attractie op de Aiguille du Midi, Mont Blanc, Frankrijk

De Téléphérique de l’Aiguille du Midi is een ingenieus hoogstandje. De hoogste kabelbaan die vanuit Chamonix op 1035 meter vertrekt gaat nagenoeg loodrecht omhoog en overbrugt in minder dan twintig minuten de ruimte naar 3842 meter. De bouw van de lift in 1955 veranderde het alpinisme in Chamonix drastisch: het massief werd in een klap ontsloten aangezien het topliftstation eenvoudig toegang biedt tot tientallen bergen, waaronder de Aiguilles de Chamonix en zelfs de hoogste berg van de Alpen zelf: de Mont Blanc.

Fenomenaal panorama
Maar ook voor de iets minder sportief aangelegde toerist is de kabelbaan een must-do. Het panorama is werkelijk waar fenomenaal en de 55 euro meer dan waard. De beroemde Vallée Blanche gletsjer ontspringt aan je voeten, bij helder weer kun je een groot deel van de west-Alpen, met onder andere de Grand Paradiso, Grand Combin, Matterhorn en de Monte Rosa, zien en de top van de Mont Blanc lijkt vanaf het uitzichtsplatform aanraakbaar dichtbij. Wie een kijkje van dichterbij wil nemen, neemt een volgend liftje, dat je naar de Pointe Helbronner aan de Italiaanse kant van de gletsjer brengt. Onderweg kun je zeker skiërs en alpinisten aan het werk zien tijdens een van hun halsbrekende toeren.

Stap in het luchtledige
In december 2013 opende op de Aiguille du Midi een aantal nieuwe attracties. Er is een museum waarin de geschiedenis van het alpinisme wordt getoond, een paar gangen zijn voorzien van ruiten waardoor het uitzicht mooier is, en de eigenaar van de kabelbaan presenteert ook trots de grootste aandachtstrekker: de Pas dans le Vide. Een glazen kooi die van de galerij uitsteekt, waarin je plaats kunt nemen. Het is een stap in het luchtledige, onder je voeten kijk je meer dan 1000 meter de diepte in. Niet voor mensen met hoogtevrees dus!

In deze video krijg je een impressie van de Aiguille du Midi:

Gerelateerd

Delen

Waardering
52904
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *