Fietsroute Chalon-sur-Saône, Bourgondië, Frankrijk

Het ontwikkelen van autovrije bewegwijzerde fietsroutes is een trend in heel Europa. Frankrijk sluit daar eindelijk bij aan, met als koploper het departement Bourgondië. Over voies vertes – ‘groene wegen’ – fietsen we langs kerken en kastelen. En duiken af en toe een wijnkelder in.

Het fietsgebied
Bourgondië is één van de 26 regio’s in Frankrijk. Het ligt in het centrale noordoosten en grenst aan de Champagne in het noorden, Franche-Comté en Rhône-Alpes in het oosten, de Auvergne in het zuidoosten en Centre en Ile-de-France in het oosten. Hoofdstad van Bourgondië is het levendige en bezienswaardige Dijon. Het landschap is heuvelachtig- van glooiend tot de hoogste toppen rond 900 meter in het bosrijke massief van de Morvan, een beschermd natuurgebied – en kenmerkt zich verder voornamelijk door bos-, weide- en wijnbouwgrond. Bourgondië is van oudsher een belangrijk transportgebied door de vele rivieren die door de streek stromen en de in de 18e eeuw aangelegde verbindingskanalen.

De fietstocht
Een zevendaagse fietstocht met start en finish nabij Chalon-sur-Saône. Deels fietsten we over voies vertes, fietsroutes over autovrije bewegwijzerde paden, en deels stippelden we onze eigen route uit op de Michelin-kaart, zoveel mogelijk over de rustigste weggetjes. Het kan geen kwaad om de fietsroute over acht of negen dagen uit te spreiden, omdat sommige etappes veel op en neer gaan en dus pittig zijn (andere zijn daarentegen weer zeer vlak en eenvoudig). Zie de route van dag tot dag in de PDF-bestanden onderaan deze pagina.

Wat is het beste seizoen om te fietsen in Bourgondië?
Fietsen in Bourgondië is kun je het beste doen van juni t/m september.

Download voor meer informatie de PDF-bestanden onderaan deze pagina.

Downloads


Gerelateerd

Waardering
2622
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Reacties (1)

  1. Ik ben geïnteresseerd in fietsen in Bourgondië
    V.w. Lichte routes, zgn recreatief. We zijn op leeftijd, dus vlakke routes langs kanalen en riviertjes heeft onze voorkeur en niet meer dan 40km per dag. Bovendien willen we rondjes maken d.w.z. terugkeren op campingadres. In welk deel van de voorgestelde route is dat aan te bevelen?.. zou het zeer op prijs stellen als u mij wil antwoorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *