Fietsroute vanaf Paestum in Campanië, Italië

Noord-Italianen vinden alles onder Napels chaos. Lapzwansen zijn het daar, en mafiozen. Ooit was Campanië inderdaad terrein van de Camorra. Nu heerst er rust in de heuvels. Piano, piano. Welkom in het Zuiden! Wij fietsen een rondje door de Cilento.

SNP Lezerreis met korting

Zin gekregen om te fietsen in Campanië? Maar niet om alles zelf te regelen, je boekt liever een georganiseerde reis? Onze reispartner SNP Natuurreizen biedt een 9-daagse fietsvakantie langs hotels en agriturismos door Campanië, door het ­nationale park Cilento.

Voor de duidelijkheid: dit is niet de reis die Op Pad maakte en hier beschrijft, maar hij voert wel door hetzelfde gebied. Als lezer van Op Pad ontvang je een speciale korting van € 100 p.p. op deze reis. Aanbieding is gelding voor nieuwe boekingen ­gemaakt voor 31-12-2012.

Op Pad heeft een samenwerkingsverband met SNP Natuurreizen. Abonnees kunnen voordelig gebruik maken van speciale lezersreizen of cursussen. Zie www.snp.nl/oppad

Fietsgebied
Een groot UNESCO werelderfgoed met een onbekende kuststrook en een nog veel minder ontdekt binnenland. Bestaande uit heuvels en bergjes met piepkleine dorpen.

Fietstocht Campanië
Een rondje vanaf Paestum, door de Cilento. Wij fietsten zo’n 60 km per dag, vijf dagen lang. Een rondje waarin je een mooie ­indruk krijgt van het gebied.

Zwaarte van de fietstocht
De klims duren soms lang. Ga je vanaf de kust omhoog naar Stio, dan klim je de hele dag bijvoorbeeld. Eenmaal boven gaat het steeds op een neer.

Van onze reispartner SNP Natuurreizen

Moeilijkheidsgraad fietsroute Campanië
Geen onoverkomelijke problemen, noch met de wegen, noch met het terrein of de omstandigheden (hoewel 35 graden best warm was op de fiets).

Navigeren tijdens de fietstocht in Campanië
Route zelf ­uitgestippeld op een kaart.

Wat is het beste seizoen voor een fietsroute in Campanië?
Voor- en najaar. Wij gingen half september, erg mooi.

Vervoer naar Campanië
Vliegen naar Napels of met de trein vanaf A’dam in 24 uur en 4 keer overstappen. ­Uitgebreide info op oppad.nl.

Overnachten Campanië
B&B’s en kleine hotels.

Meer praktische informatie over een fietsroute in Campanië
Download de uitgebriede praktische informatie (pdf) onderaan deze pagina.

 

Downloads


Delen

Waardering
31300
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *