Fietsen Barcelona-Bordeaux, Spanje en Frankrijk

Het is oktober en we fietsen nog van Barcelona naar Bordeaux. Voor er een winters doek valt, dwars door de Spaanse Pyreneeën, over col na col.

Het fietsgebied
Spaanse Pyreneeën en Zuidwest-Frankrijk. Grote verschillen in landschap, klimaat en vegetatie: droog in Catalonië, vochtig in Baskenland. De kust onder Bordeaux is vlak en rijk aan dennenbos.

Gemaakte fietstocht
Een 15-daagse fietstocht tussen Barcelona en Bordeaux met een totale afstand van1000 km. De fietstocht gaat voor een groot deel door de Spaanse Pyreneeën. Het landschap is hier zeer afwisselend met spectaculaire vergezichten. De kust van Les Landes is vrijwel vlak met veel dennenbossen. Buiten de vakantietijd is het vrijwel overal rustig tot stil. Ook in Barcelona en Bordeaux is goed te fietsen, maar om deze steden te bereiken of te verlaten is het raadzaam om even met de fiets in de trein te stappen.

Zwaarte/moeilijkheidsgraad van de fietstocht
De fietsroute van Barcelona naar Bordeaux is pittig. In totaal 14.000 m klimmen. Per col 500 tot 800 m, steilte gemiddeld 4 à 5%; goed te doen met bergverzet (22 tanden voor, 32 of 34 achter). Wegdek: asfalt van wisselende kwaliteit.

Wat is het beste fietsseizoen?
Van eind april tot eind oktober zijn alle cols sneeuwvrij. In juli en augustus kan hetin de Spaanse Pyreneeën erg heet worden. Ook zijn de wegen dan het drukst. In hetvoor- en naseizoen valt wel eens een buitje, maar is het vaak ideaal weer voor een fietstocht.In het voorjaar staat in de dalen alles in bloei terwijl de bergtoppen nog bedektzijn met sneeuw. In oktober geven herfstkleuren extra sfeer aan de fietsroute van Barcelona naar Bordeaux.

Download de PDF-bestanden onderaan deze pagina voor meer informatie.

 

Van onze reispartner SNP Natuurreizen

Downloads


Gerelateerd

Delen

Waardering
2684
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *