icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right
Image
Ierland, mensen wandelen in de bergen
Blog

Wandelen Dingle way

  • 01 juni 2009
  • Door: Ronald Naar
  • Fotografie: Footfalls Walking Holidays

Het schiereiland Dingle is de trots van Ierland. De Dingle Way, die het schiereiland omrondt, volgens kenners de mooiste wandelroute van het land.

Het wandelgebied
The Dingle Way is een zeven à achtdaagse wandelroute rondom het Dingle-schiereiland. Onderweg overnacht je in Bed & Breakfasts. De dagafstanden bedragen per dag tussen de 17 en 24 kilometer en de hoogteverschillen variëren van 250 tot 750 meter. Per dag betekent dit zo’n vijf tot acht uur wandelen – rustpauzes meegerekend.

Wat is het beste wandelseizoen voor de Dingle Way?
In principe kun je het hele jaar door in Ierland wandelen. De nabijheid van de zee en de warme golfstroom zorgen voor gematigde winters en koele zomers. De allerbeste maanden om The Dingle Way te lopen zijn mei, juni en juli. In die drie maanden heb je de meest gunstige combinatie van een hoog aantal zonuren per dag met tegelijkertijd de geringste hoeveelheid neerslag; ook in de maand september tref je soms rustig weer alvorens de winterstormen de Ierse kust gaan teisteren. Voor een wandelroute in beide perioden is iets te zeggen: in mei tref je de brem in bloei en in september hult het landschap, in het bijzonder de heide, zich in fraaie herfstkleuren.