icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
Wandelen op La Palma
Routes

Tips voor de Canarische Eilanden - wandelroutes

  • 28 januari 2020
  • Door: Redactie Op Pad

Ben je van plan te gaan wandelen op de Canarische Eilanden? Wij tippen je de beste routes op de eilanden La Gomera, La Palma en Tenerife.

Wandelroutes La Gomera

Van Agula naar Centro de Visitantes Juega de Bolas

Een prachtige klim vanuit het authentieke stadje Agula met smalle straatjes en kleurrijke huizen. De wandeling gaat over een zigzagpaadje langs een steile rotswand steeds hoger en hoger naar het uitzichtpunt Mirador de Abrante op 625 meter. Vervolgens wandel je langs de kust naar het bezoekerscentrum Visitantes Juega de Bolas van het nationaal park. Zeker een bezoek waard als je meer wilt weten over de natuur en historie van La Gomera. Vervolgens loop je door Barranco de las Rosas weer terug naar Agula.

Duur: 3,5 uur
Hoogteverschil: 600 meter
Zwaarte: pittige klim via zigzagpaadjes langs een steile rotswand             

 

Door het Bosque del Cedro naar Hermigua

Grandioze afdaling door een laurierbos en langs de Cedro-beek. Je wandelt door een sprookjesachtig bos waar baardmossen aan boomtakken hangen en menshoge varens groeien. Je volgt de Cedro-beek door het dal van Hermigua. Dit is een van de meest vruchtbare plekken van het eiland met bananenplantages en fruitbomen. De wandeling eindigt in El Convento.

Duur: 3,5 uur
Hoogteverschil: 1.100 meter
Zwaarte: comfortabele afdaling, bij nat weer glibberig

 

Barranco de Guarimiar

Spectaculaire wandeling door de Guarimiar-kloof. De wandeling start in het bergdropje Imada op 870 meter. Vanuit het dorp wandel je door een dal met palmen en amandelbomen. Via een steile wand van een honderden meters diep ingesneden kloof wandel je omlaag naar Guarimiar op de bodem van de kloof. De wandeling gaat over smalle paadjes waar je beslist geen hoogtevrees moet hebben. Het uitzicht is fenomenaal. Vanuit de kloof klim je weer omhoog over rotspaadjes. Het laatste stuk van de wandeling is wat minder, langs een autoluwe weg weer terug naar Imada.

Duur: 4 uur
Hoogteverschil: 650 meter
Zwaarte: de wandeling gaat over goed gemarkeerde paden, tredzekerheid en uithoudingsvermogen zijn noodzakelijk en je moet geen last hebben van hoogtevrees

Image
La Gomera
Wandelen op La Gomera

Wandelroutes La Palma

Pico de las Nieve

Naast Roque de los Muchachos is dit de mooiste piek van de krater (Caldera de Taburiente). De wandeling start op 1.180 meter. Vervolgens loop je door een bos van Canarische dennen omhoog. Langzaam maken de dennen plaats voor een rotsig landschap met struiken. Vanaf het hoogste punt op 2.239 meter heb je een fantastisch uitzicht. Boven de wolken zie je de andere pieken van het kratercircuit (GR 131) en El Teide op buureiland Tenerife. En met een beetje geluk af en toe een glimp van de machtige krater.

Duur: 3 uur
Hoogteverschil: 360 meter
Zwaarte: gemakkelijke bergwandeling, houd rekening met kou en wind

 

Van Los Canarios naar Volcán Teneguia en naar de vuurtoren

Prachtige rondwandeling door vulkaanlandschap. De wandeling voert je naar de krater van Volcán San Antonio en naar de top van Volcán Teneguia (jongste vulkaan van het eiland). Vervolgens wandel je naar de vuurtoren op het zuidelijkste puntje van het eiland: Faro de Fuencaliente. Hier zijn ook de zoutpannen en tevens natuurgebied voor vogels. Zeker een bezoekje waard, net als het prachtige zwarte strand.

Duur: 5 uur
Hoogteverschil: 300 meter en later nog eens 400 meter
Zwaarte: makkelijke wandeling, maar op de graten van San Antonio en Teneguia soms harde (orkaan)wind

 

Van Barlovento naar Gallagos

Indrukwekkende kloofwandeling in het noorden van La Palma. Door dromerige gehuchtjes met de beroemde drakenbloedbomen van soms wel 1.000 jaar oud. Je wandelt door verschillende kloven, langs overhangende rotsen, smalle paadjes en landweggetjes. Steeds op en neer met uitzicht op zee en de prachtige natuur.

Duur: 4,5 uur
Hoogteverschil: 850 meter
Zwaarte: gemakkelijke, maar inspannende wandeling

 

Van Los Brecitos door de Caldera de Taburiente

Fantastische afdaling naar het hart van de krater, Playa de Taburiente. Een van de meest spectaculaire wandelingen van het eiland door een volkomen geïsoleerd natuurgebied met als enige uitweg de Barranco de las Angustias (kloof der doodsangsten). Vanaf Mirador de los Brecitos daal je ongeveer 1.100 meter af door dennenbossen naar de bodem van de krater en verder naar beneden de kloof in. De steile wanden van de erosiekrater zijn vanaf dit punt goed te zien. Je volgt de beekbedding verder naar beneden en loopt steeds dieper de kloof in.

Duur: 6 uur
Hoogteverschil: 1.100 meter dalen en 200 meter stijgen

Zwaarte: lange en inspannende wandeling, gemakkelijke afdaling, tredzekerheid nodig

 

Cuba de la Galga

Wandeling door dichtbegroeide kloven die je doen denken aan een oerwoud. Dit gebied is door UNESCO uitgeroepen tot biosfeerreservaat. De wandeling gaat door sprookjesachtig nevelwoud met varens, lianen en grote rotsblokken. Baardmossen hangen aan iedere boomtak en boomstammen zijn begroeid met mossen.

Duur: 3 uur
Hoogteverschil: 500 meter
Zwaarte: gemakkelijke wandeling, soms glibberig

 

Roque de los Muchachos

Het hoogste punt van La Palma biedt fantastisch uitzicht op de krater, de andere pieken en de omgeving. In de verte kun je buureilanden Tenerife, El Hierro en La Gomera zien liggen. De wandeling start op 2.297 meter hoogte. Vervolgens loop je over de kraterrand naar Roque de los Muchachos op 2.426 meter. Gedurende de dag drijft de passaatwind de wolken naar het eiland die vervolgens blijven hangen op de kraterrand. Een mystiek schouwspel.

Duur: 3 uur
Hoogteverschil: 500 meter

Zwaarte: gemakkelijke wandeling, tredzekerheid is nodig, houd rekening met kou en wind

 

Image
Wandelen op La Palma
Genieten van de natuur op La Palma

Wandelroutes Tenerife

Mascakloof  

Deze prachtige wandeling begint in het bergdorpje Masca op 600 meter. Vervolgens daal je de Mascakloof af naar zee. Dit lijkt een gemakkelijke wandeling, maar is toch vrij pittig. De kloof wordt steeds smaller en de steile rotswanden rijzen soms wel 800 meter hoog naast je op. Aan het einde, op het strand, brengt de watertaxi je naar Los Gigantos. Deze plek is bekend om zijn grote rotsen die kaarsrecht vanuit zee oprijzen.

Duur: 6 uur
Hoogteverschil: 650 meter
Zwaarte: inspannende wandeling, soms klauteren en steile passages

 

Paisaje Lunar

Verrassend mooie wandeling door maanlandschap. Paisaje Lunar behoort tot de natuurwonderen van het eiland. De wandeling gaat over goed gemarkeerde paden door dennenbos en vulkanisch landschap naar puimsteenzuilen. Deze zuilen groeien als minaretten uit de helling aan beide kanten van Barranco de las Arena. Eeuwenlang zijn ze door wind en water geteisterd en kregen ze hun specifieke vorm.

Duur: 4,5 uur
Hoogteverschil: 750 meter
Zwaarte: gemakkelijke maar inspannende wandeling


 

Image
Paisaje Lunar Tenerife
Het maanlandschap Paisaje Lunar
SNP Natuurreizen

Naar de Canarische Eilanden met SNP Natuurreizen

Wil je graag naar de Canarische Eilanden maar kun je wel wat hulp gebruiken bij het organiseren ervan? Bekijk dan het aanbod van SNP Natuurreizen.

Image
Canarische Eilanden SNP