icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Uitrusting

Test Meindl Bellavista MFS bergwandelschoen

  • 01 juli 2019
  • Door: Gijs Loning
  • Fotografie: Allart Blaauboer

Op Pad test lichte bergwandelschoenen uit de B-categorie. Je leest hier de testresultaten van de Meindl Bellavista MFS.

Samengevat

Test Meindl Bellavista MFS

Voordelen:

  • Comfort
  • Steun enkels
  • Grip zool
  • Verzoolbaar

Nadelen:

  • Wat wollig comfort

Eindconclusie: 

"De Meindl Bellavista MFS is een echte B schoen met een hoge schacht. Hij is geschikt voor doorgaande tochten met een goed gevulde rugzak."

Image
Meindl Bellavista MFS
Meindl Bellavista MFS

Specificaties

Prijs: € 244,95
Gewicht: L 667,2 / R 673,7 (maat 7.5)
Categorie: B
Bovenwerk: Suède
Membraan: Gore-Tex
Zool: Meindl Multigrip by Vibram
Verzoolbaar: Ja
Pasvorm: Normale voeten
Maten: 6-12
Damesmodel: Meindl Bellavista Lady MFS

Pasvorm

De pasvorm van de Meindl Bellavista MFS is geschikt voor normale voeten met een normale tot iets hoge wreef. De dames variant heeft een smallere hiel.

Constructie

De Meindl Bellavista MFS is geheel gemaakt van zacht nubuck leder. Het bovenwerk en grote delen van de schacht zijn gemaakt van een dikke kwaliteit. Daar waar de schacht ten opzichte van het bovenwerk moet kunnen bewegen is hij gemaakt van een dunnere soepele kwaliteit. De neus van de Meindl heeft een goede beschermrand. Op de hiel is die aanzienlijk kleiner. De veterogen zijn gemaakt van metaal. Een voering met daarin een Gore-Tex membraan maakt de schoenen waterdicht. Onder de Meindl zit een Meindl Multigrip by Vibram zool. De constructie van de zool is redelijk soepel. De Meindl’s zijn verzoolbaar.

Image
Meindl Bellavista MFS
Door de hoge schacht en het MFS-systeem geven de schoenen goede steun aan de enkels en zijn tochten met een stevige rugzak geen punt.

Aantrekken

Het aantrekken van de Meindl Bellavista MFS gaat dankzij de wijd uitvouwbare tongconstructie behoorlijk gemakkelijk. Het vele foam van het MFS-systeem zorgt er wel voor dat je de voet even door moet duwen. Achterop de schacht mis ik een beetje een treklus. De ronde veters glijden soepel door de veterogen. Mooi zijn de klem-ogen op de wreef; hierdoor kan je de wreef anders op spanning brengen dan de schacht. De veters blijven doorgaans prima zitten. Midden op de tong voorkomt een haakje het scheefzakken van de tong.

Praktijk

Het MFS-systeem (Memory Foam Systeem) is een alles bepalend deel van de Meindl Bellavista MFS. Het foam zit rond de enkels en in de tong en zorgt er voor dat je nooit drukpunten hebt. Comfortabel is het zeker, maar het zorgt er ook voor dat de schoenen wat ‘wollig’ aanvoelen. Door de hoge schacht en het MFS-systeem geven de schoenen goede steun aan de enkels en zijn tochten met een stevige rugzak geen punt. De Meindl’s lopen erg gemakkelijk. De zool heeft een mooie banaan vorm en hij buigt mooi onder de voorvoet. De stootrand beschermt de tenen goed. De zool biedt goede grip op nat en droog. De hak heeft een zogenaamde rem die voorkomt dat je bij het afdalen gaat glijden. De demping van de schoen is prima, mede dankzij de dempende en vocht absorberende uitneembare binnenzool. Het Gore-Tex membraan doet zijn werk. Tijdens de test is het waterdicht gebleken. Van overmatige zweetvoeten geen last. De doorwaadhoogte is 13 cm.

Testresultaat/Conclusie

De Meindl Bellavista MFS is een rasechte B-schoen. Het gewicht van 1280 gram is netjes. Dankzij het MFS-systeem staat het comfort op een hoog niveau als je tenminste van het wat ‘wollige’ gevoel houdt. De schoen geeft veel steun aan de enkels. De zoolconstructie en de mooie binnenzool dempen goed. Ook loopt de zool prettig en biedt hij veel grip. De schoen is waterdicht dankzij het Gore-Tex membraan dat er bovendien voor zorgt dat onder niet te warme omstandigheden zweetvoeten uitblijven. De neus wordt goed beschermd maar een stootrand rondom ontbreekt. Prettig is dat de veterspanning op de wreef en de schacht los van elkaar kunnen worden afgesteld. Dat de zool verzoolbaar is, is een pluspunt. De Meindl Bellavista MFS kost € 244,95 en dat is redelijk gemiddeld voor een dergelijk schoen. Eindoordeel: goed tot zeer goed.