icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Uitrusting

Test Asolo Drifter GV Bergwandelschoen

  • 01 juli 2019
  • Door: Gijs Loning
  • Fotografie: Allart Blaauboer

Op Pad test lichte bergwandelschoenen uit de B-categorie. Je leest hier de testresultaten van de Asolo Drifter GV.

Samengevat

Test Asolo Drifter GV

Voordelen:

  • Stevig
  • Grip zool
  • Stootrand
  • Verzoolbaar
  • Comfort

Nadelen:

  • Lange veters

"De Asolo Drifter GV is een echte B schoen met een stevige hoge schacht en hij is geschikt voor lange tochten met een stevige rugzak."

Image
Asolo Drifter GV Evo

Specificaties

Prijs: € 199,95
Gewicht: L 596,0 gr / 598,9 gr (maat 7,5)
Categorie: B
Bovenwerk: Cordura/Suède
Membraan: Gore-Tex
Zool: Asolo/Vibram Duo Radiant
Verzoolbaar: Ja
Pasvorm: Voor smalle tot normale voeten.
Maten: 6-13,5
Damesmodel: Asolo Drifter GV Woman

Pasvorm

De pasvorm van de Asolo Drifter GV is voor normale voeten. Brede voeten komen bij de tenen in de knel. De damesschoen heeft een hogere wreef, een smallere hiel en een hogere hiellift.

Constructie

De Asolo Drifter GV is grotendeels vervaardigd uit Cordura nylon. Cordura staat als bijzonder slijtvast bekend en doet niet onder voor leer. Op het Cordura zit het suède gestikt om de meest kwetsbare delen te beschermen. De neus heeft een goede rubber stootrand. De hiel mist deze. De zool is goed stijf en heeft zijn buigpunt mooi onder de voorvoet. De slijtzool is een Vibram Duo Radiant. De schoenen zijn verzoolbaar. Op twee veterogen na zijn ze allemaal van metaal; op de scheiding tussen schacht en voorvoet tref je nylon lussen. De schoenen zijn voorzien van een ademend en waterdicht Gore-Tex membraan.

Aantrekken

De schacht van de Asolo Drifter GV is redelijk wijd open te klappen en daarmee is de instap in principe gemakkelijk. Echter de bijzondere veterloop door de nylon lussen en een lus midden op de tong maken dat je de tong wel eerst goed moet uitklappen. Die lus midden op de tong voorkomt natuurlijk dat hij scheef zakt tijdens het lopen. De veterloop is niet de meest soepele: de lussen waar de veters door moeten bieden nogal wat weerstand. De spanning op de wreef en de schacht kan je dankzij die lussen redelijk individueel regelen. De ronde veters blijven prima zitten en zijn lang genoeg om er een dubbele knoop in te leggen.

Image
Asolo Drifter GV Evo
De hak is erg diep en geprononceerd – de Asobrake - waardoor hij vooral bergafwaarts veel vertrouwen geeft.

Praktijk

Hoewel de schoenen stevig gebouwd zijn, zijn ze netjes qua gewicht en lopen ze wel lekker. Dit heeft alles te maken met de afgeronde hak - waardoor de schoen zacht landt -en de rond lopende zool aan de voorzijde. De polstering van de schacht is dik en stevig waardoor hij veel steun aan de enkels biedt. Het geheel maakt dat de schoen zeker geschikt is voor het lopen van lange tochten met een zware rugzak. Door zijn stevigheid is even kort inlopen voor je aan een lange tocht begint een aanrader. De bescherming van de schoen is in orde al valt wel op dat de lichtgrijze dempende tussenzool de nodige klappen van rotsen heeft gekregen. De zool biedt veel grip en steentjes en modder blijven er niet in hangen. De hak is erg diep en geprononceerd – de Asobrake - waardoor hij vooral bergafwaarts veel vertrouwen geeft. De schoenen zijn waterdicht en de doorwaadhoogte is 11,5 cm.

Testresultaat/Conclusie

De Asolo Drifter GV zijn echte B-bergwandelschoenen. Ze zijn stevig gemaakt en de constructie van zool en bovenwerk maken ze geschikt voor stevige doorgaande wandelingen met zware rugzak. De pasvorm is geschikt voor normale voeten. De schoenen lopen comfortabel. De bijzondere loop van de veters vraagt proberen in de winkel. Als je het niet soepel genoeg vindt gaan, zijn dit niet jouw schoenen. Met die vetering is op zich niets mis. Het Gore-Tex is waterdicht en ademt behoorlijk als het weer niet te warm is. De grip van de zool is goed en met name de geprononceerde hak is perfect bij het afdalen. Dat de schoenen verzoolbaar zijn is een pluspunt. De prijs van € 199,95 is gemiddeld. Eindoordeel: goed tot zeer goed.