icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Uitrusting

Test hardshells 2018: Vaude - Me Croz 3L Jacket II

 • 10 augustus 2018
 • Door: Gijs Loning
 • Fotografie: Allart Blaauboer

Op Pad test betaalbare regenjacks. Je leest hier de testresultaten vanhet Vaude Me Croz 3L Jacket II.

Conclusie Vaude - Me Croz 3L Jacket II

"Het Vaude Me Croz 3L Jacket II legt in zijn pasvorm de nadruk op een Alpine gebruik. Strak onderin, bovenin veel bewegingsruimte. Goede capuchon en zakken die met rugzak en klimgordel bruikbaar blijven. De positie van het klittenband bij de manchetten kan beter. Gemeten gewicht fors hoger dan opgegeven gewicht. Waterdicht. Doorgaans goede labtest waardes, maar laat iets liggen op ademende werking. Groot pluspunt: de zorg voor milieu!"

Eindoordeel: goed tot zeer goed

Image
Rab Mantra Jacket
Vaude Me Croz 3L Jacket II

Specificaties

 • Gewicht: Heren (S) gemeten 406,9 gr (331 gram opgegeven), dames (M) 291 gr
 • Maten: Heren S-XXL, dames 36-44 (34-44)
 • Materiaal:100% Polyamide
 • Membraan Ceplex Green, 100% Polyurethaan
 • Constructie: 3-laags laminaat
 • Wasvoorschrift: 30°C, strijken en droger
 • Details: 2 steekzakken, capuchon met klep, mouwmanchetten met klittenband, lange pit zips onder de oksels.

In de praktijk

Het Vaude Me Croz 3L Jacket II heeft een wat bijzondere pasvorm. Voor- en achterpand zijn relatief lang in vergelijking met andere jassen in dezelfde maat. Goed is dat het achterpand beduidend langer is dan het voorpand. Opvallend is ook dat het jack rond de heupen heel mooi aansluit terwijl het bovenlijf veel ruimer is. Hierdoor heb je bovenin heel veel bewegingsvrijheid. De armen zijn bovendien sterk voorgevormd. De lengte, de nauwte onderin en de ruimte bij het bovenlijf zal klimmers aanspreken. Dat de capuchon ook geschikt is om er een helm onder te dragen, benadrukt dit nog eens. Die capuchon heeft een goede klep met versteviging en is met een koord in zijn geheel te verstellen.

De bewegingsvrijheid van de capuchon is goed. Het  materiaal waarvan het jack is gemaakt heeft een mooie balans tussen soepel en toch een beetje stevig. De manchetten worden afgesloten met klittenband. Dat klittenband is vriendelijk voor materiaal en huid. Gek is dat bij maat S het klittenband niet helemaal op de juiste plaats zit om zijn werk optimaal te kunnen doen. Bij dunnere polsen hebben mannetje en vrouwtje maar een centimeter waar ze elkaar raken. Gevolg is dat er ongeveer 45 mm flap uit steekt. Draag je handschoenen onder de manchetten dan wordt het allemaal een stuk beter.

Aan de onderzijde wordt het jack afgesloten met een trekkoord dat goed te bedienen is. De beide zakken worden afgesloten met een waterdichte rits. De positie van de zakken is prima: ze zijn goed te gebruiken met een rugzak op. Ook de voorsluiting heeft een waterdichte rits. Achter de rits zit een hele goede tocht flap. Jammer is dat de voorrits geen tweeweg rits is, want dit maakt een toiletgang een stuk makkelijker. Bij de kin heeft de rits een zippergarage en dat is comfortabel. De kraag sluit rond de kin uitstekend af. Dankzij de enorme pitzips is de ventilatie prima.

Testconclusie Vaude - Me Croz 3L Jacket II

 • Waterdicht: Ja
 • Ademende werking: 4 (op schaal 1 - 5)
 • Wateropname: 4,5
 • Afparelen: 4,5
 • Duurzaamheid: Het Vaude Me Croz 3L Jacket II bestaat voor 25% uit gerecyclede of biologisch verantwoorde materialen, het membraan is vrij van PTFE en de DWR-finish is PFC-vrij. Vaude is een voorloper in de outdoor als het gaat om duurzaamheid. Vaude heeft zijn eigen Green Shape standaard, is lid van de Fair Wear Foundation, EOCA en Bleusign. Rankabrand-score B.