icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
Camargue pont du gard, Frankrijk
Gebiedsinformatie

Fietsroute Nîmes, de Camargue

  • 01 augustus 2010
  • Door: Erik Van de Perre
  • Fotografie: Erik Van de Perre

Voor het Wilde Westen van Frankrijk moet je naar het uiterste zuiden, naar de Camargue. Een uitgestrekt wetland met wilde paarden, cowboys – en girls. En zo plat als een pannenkoek, ideaal dus voor ons stalen ros.

Het fietsgebied
De Camargue is een moerasgebied met talloze waterplassen en lagunes, drassige weiden en zoutpannen in de Zuid-Franse Rhônedelta. Het grootste deel van de Camargue wordt ingenomen door de Grande Camargue (grote Camargue), een eiland begrensd door twee armen van de Rhône, die zich bij Arles splitst in Grand Rhône (deze mondt bij Port-Saint-Louis-du-Rhône uit in de Middellandse Zee) en Petit Rhône (deze mondt38 kmten westen daarvan uit bij Saintes-Maries-de-la-Mer). Ten westen van de Petit Rhône ligt de Petite Camargue (kleine Camargue), die zich uitstrekt tot Aigues-Mortes.

De fietstocht
Zevendaagse fietstocht met start en finish in Nîmes. In totaal 282 km.

Zwaarte/moeilijkheidsgraad van de fietsroute
De Camargue is zo vlak als een pannenkoek en dus ideaal om te fietsen. Houd echter wel rekening met de wind. Vooral de mistral (koude, droge valwind uit het noordwesten) kan zich als een serieuze spelbreker van een fietstocht in de Camargue ontpoppen. De fietsroute volgt meestal verkeersarme wegen. Grote delen voeren over onverharde, goed berijdbare gravelwegen. Tussen de Pont du Gard en Nîmes wachten enkele forse stijgingen.

Wat is het beste fietsseizoen?
April t/m juni en september t/m oktober zijn de beste periodes om te fietsen in de Camargue. In juli en augustus is het zeer heet en erg druk.

Download voor meer informatie over de fietstocht de PDF-bestanden onderaan deze pagina.