icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
Fietsen Kroatie Istrie
Gebiedsinformatie

Fietsen op Istrië

  • 01 februari 2011
  • Door: Petra Strijdhorst
  • Fotografie: Andries de la Lande Cremer en Toine de Jong

Het hartvormige Kroatische schiereiland Istrië is een verrassend fietsparadijs. Achter de kustlijn van de Adriatische zee met haar toeristische stranden ligt een golvend heuvellandschap, ­waar het op de stille en vaak onverharde landweggetjes fantastisch fietsen is.

Het fietsgebied
Istrie is grotendeels een provincie van Kroatie. Het schiereiland trekt door de lange kustlijn al honderden jaren vele mensen aan. Het binnenland is echter juist heel erg rustig. De meestal onverharde bospaden zijn ideaal voor een vakantiefietser. Auto’s rijden amper en diegenen die er zijn rijden niet zo hard. De kust oogt mediterraan met mooie stranden en een heldere blauwe zee. Toch is het in het water oppassen voor de grote hoeveelheid zee-egels. Het binnenland is bebost. Authentieke dorpjes op heuvels brengen je af en toe in de waan dat je in Italie bent. Cres is een eiland naast Istrie. Het is zesenzestig kilometer lang en het grootste eiland in de Adriatische zee. Het eiland heeft een heuvelachtig landschap, voornamelijk bedekt met bossen.

De fietstocht op Istrië, Kroatië
Zevendaagse fietsroute vanuit (hoofdstad) Pula. Langs de kust, door het binnenland en met een sprongetje naar het eiland Cres.

Overnachten
Bekijk hier een overzicht van campings in Kroatië.

Image
Istrië, uitzicht op het water