icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
Fietsen Zweden Kattegatleden

Fietsen in Zweden

Het bosrijke landschap in Zweden leent zich bij uitstek voor een fietsvakantie. Onderweg verblijf je in een van de typische rode huisjes, de stuga's, of kampeer je in het wild. Fietsen in Zweden gaat heel makkelijk, want het Scandinavische land heeft tal van goed gemarkeerde fietsroutes. Die herken je aan de verschillende kleuren: zwart (regionaal), groen (landelijk) en blauw (plaatselijk). Op oppad.nl vind je nuttige informatie over fietsen in Zweden en doe je inspiratie op!

Mooie fietsroutes in Zweden

De 15 belangrijkste langeafstandsroutes in Zweden en hun aftakkingen vormen de Sverigeleden, ofwel Zweedse route, met een totale lengte van ruim 2.500 kilometer. Daarbuiten telt Zweden nog zo'n 4.000 kilometer aan gemarkeerde paden. In Värmland fiets je de ruim 200 kilometer lange route langs de Klarälv, of langs het Göta kanal. Het zuiden heeft als bekendste route de Kattegattleden, en liefhebbers van avontuurlijke fietsvakanties kunnen terecht in Oost-Zweden, in het plaatsje Järvsö, in een heus mountainbike downhill park.

Fietsen in Zweden in de stad

Fietsen in Zweden kan prima in grote steden als Malmö, Göteborg en Stockholm. In de Zweedse hoofdstad alleen al heb je de beschikking over 760 kilometer aan fietsroutes, verspreid over de 14 eilanden en bereikbaar via meerdere bruggen. Fietsen in Stockholm is zeer veilig, want veel fietspaden liggen gescheiden van de autowegen.

Fietsen in Zweden: de beroemde Kattegattleden

Je kunt er niet omheen wanneer je op fietsvakantie gaat in het zuiden van Zweden: de Kattegattleden. Dit is de bekendste fietsroute in het land. Vanaf Helsingborg kun je langs de Noordzeekust naar Göteborg en zelfs door naar Noorwegen fietsen. Het mooie van de Kattegattleden is dat de route van 370 kilometer is onderverdeeld in acht kortere trajecten. Zo heb je ook de mogelijkheid om tijdens een dagtocht slechts een deel te fietsen.