icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
Fietsen in Portugal

Fietsen in Portugal

Een veelzijdige natuur, heerlijk eten, aangename temperaturen en cultuur in overvloed. Portugal is een prima bestemming voor een fietsvakantie. In het groene noorden ontsnap je in de zomer aan de hordes toeristen, terwijl de Algarve een prachtige regio is om in het voor- of najaar te fietsen in Portugal. Fietsroutes in Portugal noem je ecopistas. Dit zijn voormalige spoorlijnen die geasfalteerd zijn. Deze maken deel uit van de zogeheten ecovias, een toeristische netwerk van wandel- en fietspaden.

Fietsvakantie in Portugal: de schilderachtige Douro-vallei

De Douro-vallei is een fraai decor voor een fietsvakantie in Portugal. Alles komt aan bod: een prachtig groene natuur die staat aangemerkt als werelderfgoed, schitterende steden, heerlijk eten en natuurlijk wijn! Een vakantie in deze regio is niet compleet zonder een bezoek aan een authentiek porthuis. Fietsen in dit deel van Portugal vraagt enige conditie maar de wegen zijn over het algemeen goed begaanbaar. Fietsroutes langs de rivier de Douro rond Porto zijn het vlakst.

Image
Fietsen in Portugal Algarve
Image
Fietsen in Portugal Algarve

Fietsvakantie in Portugal: veelzijdig Coimbra

Een veelzijdige fietsvakantie beleef je in Centraal-Portugal. Universiteitsstad Coimbra is een culturele parel met tal van bezienswaardigheden, waaronder de beroemde universiteit. In de omgeving liggen ook prachtige fietsroutes. In de streek, met uitlopers van de Serra da Estrela, wemelt het van de pijnbomen, olijfboomgaarden, kleine wijngaarden en de zogeheten 'Miradouros'; de typische Portugese uitkijkpunten.

Fietsvakantie in Portugal: volg de Rota Vicentina

Een bekende wandelroute in het zuiden is de Rota Vicentina, die loopt door de kuststreken Algarve en Alentejo. Je kunt deze weg ook fietsen in Portugal. Fietsen langs de westkust voert je door een ongerepte Portugese natuur van grillige rotsformaties en schilderachtige baaien. Om de Rota Vicentina te fietsen, begin je in het kustplaatsje Odeceixe. Je eindigt bij de kaap van de heilige Vincentius, het meest zuidwestelijke punt van het Europese vasteland.