icon-mouse icon-mountain icon-facebook icon-instagram icon-pinterest icon-twitter icon-youtube icon-close icon-zoek icon-triangle-left icon-triangle-right icon-ebike icon-hond icon-gezin icon-zwaarte icon-gps icon-trein icon-comfort
Image
Fietsen in Vlaanderen

Fietsen in Vlaanderen

Het gevarieerd landschap maakt van België een fijne bestemming voor een fietsvakantie. Vlaanderen met zijn bossen, rivieren, fraaie kuststrook en bruisende steden is over het algemeen vrij vlak en daarom ideaal voor liefhebbers van een ontspannen fietstocht. Wallonië is juist bergachtig doordat hier de Ardennen liggen. Hier bevinden zich de beste paden wanneer je houdt van actieve mountainbiketochten. De mogelijkheden om te fietsen in België zijn eindeloos. Op Pad heeft enkele mooie fietsroutes en -gebieden verzameld.

Fietsen in België: veelzijdig Vlaanderen

Vlaanderen is een veelzijdige provincie om te fietsen in België en geldt als vlak, met hier en daar een glooiend landschap. West-Vlaanderen heeft een schitterende kust met lange dijken en gezellige steden waar je tijdens een fietsvakantie geniet van het bourgondische leven. Net over de grens ligt natuurgebied Het Zwin, waar vogelliefhebbers graag fietsen. Het Vlaamse Kemperland heeft ook aantrekkelijke fietsroutes, die lopen door uitgestrekte bossen, rietmoerassen, kleurrijke heiden en stille vennen.

Fietsen in België: Antwerpen en Brussel

Fietsen in België kan prima in de hoofdstad Brussel of het levendige Antwerpen. De routes zijn vlak, dus geschikt voor iedereen. Rond Brussel ligt zo'n 100 kilometer aan bewegwijzerde paden om te fietsen, de zogeheten Gordelroute. Ook de mooiste bezienswaardigheden in diamantstad Antwerpen, zoals de haven en winkelstraat de Meir, ontdek je op de fiets!

Fietsvakantie in de Belgische Ardennen

Avontuurlijke fietsers die houden van een uitdaging door bergachtig terrein gaan op fietsvakantie in de Ardennen. Het gebied telt een ruim aantal fietsroutes voor de mountainbike, zowel verhard als onverhard. Het bekendste gebied is rond Houffalize, met zijn grillige rotsen en hellingen. Hier zijn routes voor beginners en ervaren mountainbikers. Doe je het liever rustiger aan? Er zijn genoeg trajecten om te fietsen die minder bergachtig zijn, zoals de Vennbahn-route door de Hoge Venen.