Tipi tenten kopen

Een tent die de laatste jaren sterk in populariteit toenam is de tipi. De tipi en de ­bekende indianen wigwam zijn overigens in vorm hetzelfde. De tipi wordt in Scandinavië al heel lang door de Sami gebruikt. De ‘oer’ tipi bestond uit rendierhuiden en een bundel dikke stokken en was relatief makkelijk mee te nemen als de Sami met hun kudde rendieren verder trokken. Door een opening in de nok kan er in een tipi een houtvuur worden gemaakt.

Tegenwoordig worden de meeste tipi’s van katoen gemaakt, maar er zijn steeds meer lichtgewicht, kunststof varianten waarin je nog steeds met een houtkachel de boel warm kunt houden en een potje koken. De tipi is erg ruim in verhouding tot het gewicht en is goed geschikt voor alle ­seizoenen.

Kijk je naar ruimte en gewicht, dan scoren vooral de lichtgewicht tipi’s erg goed. Rond de 2 kilo voor een driepersoons super lichtgewicht drieseizoenen tent; tot 8 kilo voor een vierseizoenen ­vijfpersoons katoenen exemplaar.

Tipi tent kopen

Een tipi tent kun je kopen bij de volgende aanbieder:

Getest door Op Pad

– Tentipi Safir 7 cp (met video)
– Eureka WickiUp 3 SUL (met video)

Lees ook:
– Tentdoek: voordelen en nadelen
– Tunneltenten kopen
– Koepeltenten kopen
– Noktenten kopen
– Hybride tenten kopen
– Een tarp kopen
– Bivakzakken kopen
– Tentharingen kopen

– Tentstokken

Gerelateerd

Delen

Waardering
38925
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

5 reacties op “Tipi tenten kopen

  1. Ik wil geïnteresseerden ook graag even wijzen op het bestaan van Ultra lichte tipi modellen. Van bijvoorbeeld cuben fibre gemaakt door HMG of ook gewoon nylon door Seek Outside. Vooral de laatste veel ruimte gewicht ratios. Ideaal voor trekkende gezinnen.

  2. Welk merk is de groene tent (in afbeeldingen bovenaan) met aangebouwde luifel ?
    Dit lijkt mij nuttig om regen binnenin te voorkomen?
    Zijn tipi tenten het meest eenvoudig/snel om op te zetten ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *