Test Thule Guidepost 65 rugzak

Voordelen

+ Draagcomfort
+ Treklussen aan ritsrunners
+ Toegankelijkheid
+ Klepvak = volledige dagrugzak

Nadelen

- Totaalgewicht (2.860 gram)

Eindoordeel

Het Zweedse merk Thule presenteert een compleet nieuwe serie technical backpacks, met de Guidepost als vlaggenschip. Ze zijn verkrijgbaar in 88L, 75L en 65L voor mannen en in 75L en 65L voor vrouwen.

In de winkel aangemeten

De Guideposts onderscheiden zich door het ‘TransHub’ ophangsysteem (het verplaatsen van het gewicht naar het sterkste deel van het lichaam – de benen), een specifieke dames- en herenpasvorm en de QuickFit schouderverstelling waarmee de positie van de schouderbanden in de breedte tot 30 mm kan worden aangepast. De heupriem is er in drie maten en uiteraard kan de ruglengte aan worden gepast. Een Guidepost wordt je in de winkel aangemeten, zodat je zeker weet dat heupband en ruglengte goed bij jouw postuur passen.

Thule_Guidepost65_rugzak_02
De Thule Guidepost 65 heeft een ‘TransHub’ ophangsysteem

Comfortabel, zelfs bij zwaardere lasten

In de praktijk draagt de heupband super: heel comfortabel, zelfs bij zwaardere lasten. De heupband draait soepel om het ophangpunt aan de rugzak, waardoor de rugzak zelf stabiel op de rug blijft zitten, ook bij onverwachte bewegingen. Slim bedacht: de rondslingerende uiteinden van de heupband kun je wegstoppen onder beide heupbandzakjes. Uiteenlopende bevestigingsmogelijkheden aan de buitenkant plus zijvakjes onderaan behoren tot de standaarduitrusting bij dit type rugzakken, evenals een vak voor een waterzak en het verwijderbare tussenschot. Doordacht is de rits naar het ondervak, die je desgewenst tot bovenaan de rugzak kunt openen. Klik de compressiebanden aan de zijkant los en je kunt de volledige rugzak openvouwen wat een toegankelijkheid creëert die zijn gelijke niet kent.

Om te bouwen tot dagrugzak

Eveneens positief zijn de vingergrote opvallende treklussen aan de ritsrunners (zo simpel, zo doeltreffend!) en het dubbele voorvak. De onderste daarvan lijkt afgesloten maar schijn bedriegt: van bovenaf is staat het open, wat het ideaal maakt voor een jack of natte kleding. De royale afsluitflap van de zak open je met behulp van de twee lichtblauwe lusjes in één handige beweging. De in hoogte verstelbare klep lijkt, met een vakje voor waardepapieren aan de onderkant en een goed toegankelijk royaal hoofdvak, niet bijzonder. Via de dubbele rits aan de onderkant kan je van de klep echter een volledige dagrugzak maken (24 liter). Op deze dagrugzak ontbreekt eigenlijk alleen op zijn beurt een klep, verder heeft hij alles (extra toegang via een rits de onderkant, borstbandje, extra vakje in het rugpand).

Conclusie

Thule pretendeert ‘veilig, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk’ te zijn. Bovendien moet het er ‘goed uitzien’. Alhoewel dat laatste lastig is met een grote rugzak, maakt het zijn pretenties waar met de Guidepost 65. Maar het belangrijkste blijft natuurlijk het uitstekende draagcomfort.

Merk: Thule
Model: Guidepost 65
Prijs: € 279
Bedrijf: Thule
Website: www.thule.com

Gerelateerd

Delen

Waardering
67205
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *