Test Therm-a-Rest EvoLite slaapmat

Voordelen

+ Compact opvouwen
+ Lekker dik
+ Zachte bovenzijde

Nadelen

- Kraakt iets

Eindoordeel

Als je toe bent aan een nieuw lichtgewicht matje, maar de overstap naar een nog lichter foamloos slaapmat niet wil of durft te maken, denk dan eens aan de Therm-a-Rest EvoLite. Deze slaapmat is opgevouwen behoorlijk klein, maar eenmaal opgeblazen toch 5 cm dik en comfortabel.

Dikke slaapmat: 5 cm

De Therm-a-Rest EvoLite (maat Regular) is uitgerold en opgeblazen een slaapmat met mummiecontouren van 183 cm lang, 51 cm breed en maar liefst vijf centimeter dik! Hoe hebben ze dit gedaan bij Therm-a-Rest? De Evolite combineert een foamen deel met opblaasbare stukken waardoor hij klein opvouwt maar groot wordt. Maar er is meer winst in deze constructie: je hebt weinig lucht nodig om hem op te blazen!

Drie seizoenen slaapmat

Eenmaal naar bed valt op dat je de hoogteverschillen in het materiaal niet echt voelt. Voor zijslapers: de mat is dik genoeg! De toplaag van de EvoLite slaapt lekker zacht daar waar het in aanraking komt met de huid. De mummievorm werkt voor mensen de niet al te bewegelijk zijn anders rol je er snel naast. Wel kraakt de mat iets bij bewegen. Thermarest geeft een R-waarde op van 2.1 en dat maakt de Evolite een echte drie seizoenen slaapmat. Kortom: Therm-a-Rest flikt het met de EvoLite weer om een lichte comfortabele mat te maken!

Gewicht: 547 gr (Regular)
Pakmaat: 13 x 25 cm

Merk: Therm-a-Rest
Model: EvoLite
Prijs: € 120
Bedrijf: Cascade Designs
Website: www.cascadedesigns.com

Gerelateerd

Delen

Waardering
67636
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Reacties (1)

  1. Interessante pakmaat 13×25. Maar ik mis een maat… 13x25x?.
    Ben benieuwd want het is zeker iets waar we in geinteresseerd zijn.
    Frans Meerhoff, Stadskanaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *