Test The North Face Triarch 2 koepeltent 2015

Conclusie test The North Face Triarch 2 koepeltent

“Ondanks het leuke ontwerp van de ruimtelijk uitlopende voet/hoofdeindes blijft de vloerruimte te beperkt. Luifelruimte goed evenals de ventilatie. Een paar scheerlijnen meer is ­wenselijk.”
Eindoordeel: voldoende/goed (3,5 op schaal 1-5)

Specificaties The North Face Triarch 2 koepeltent

Prijs: € 379,95 (2015)
Totaalgewicht: 1.989 gr (opgegeven 1.720 gr.)
Pakmaat: Ø16 X 46 cm.
Materialen: Buitentent (523 gr) ripstop nylon (15D) met siliconen/PU coating. Getapete naden. Binnentent (617 gr) van ripstop nylon/mesh (20D). Ripstop polyester grondzeil (75D) met PU-coating, kuipranden 10 cm hoog. 1 DAC Featherlite NSL aluminium stok (481 gr) en 8 aluminium haringen (90 gr).
Details: 4 bergvakken. Lusjes voor waslijn of de standaard gearloft. Footprint (247 gr).

Opzetten

Eerst zet je de binnentent op die als het ware met haken aan een lange ‘ruggengraat’ stok hangt. De binnentent is dus ook los te gebruiken. Dan de buitentent erover en vastmaken. Vooral de stok in de nok kost veel kracht. Twee haringen voor de luifels. Twee scheerlijnen bij het voet- en hoofdeinde.

De praktijk

Door zijn gele kleur is het altijd ‘mooi weer’ in de tent. Beetje rare binnentent: binnenkruiphoogte met 86 cm en hoofdruimte van 108 cm goed voor lange mensen, maar met een binnenmaat van 123 x 199 cm is het de kortste tent in de test en juist niet voor lange mensen. De reden: TNF vindt dat je met hoofd en voeten tegenovergesteld aan elkaar moet slapen. Moet je van houden en het maakt voor de beperkte lengte niets uit. Mooi ruimtelijk zijn de schuin uitlopende voet/hoofdeindes. De binnentent is helemaal van gaas en daardoor niet voor koud weer. De luifelruimte is met 75 cm voldoende. Ventilatie is goed.

Storm en regen

Behoorlijk windvast. Slechts twee scheerlijnen en bij harde wind mogen er wat meer bij. Wind waait wel vrijelijk onder de grote ruimte tussen tent en grond door.

The-North-Face-Triarch-2-koepeltent-plattegrond

Merk: The North Face
Model: Triarch 2
Bedrijf: CJ Agencies
Telefoonnummer bedrijf: (035) 542 42 00
Website: www.msrgear.com

Gerelateerd

Delen

Waardering
65213
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Reacties (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *