Test Tentipi Olivin tent

Voordelen

+ Opzetgemak
+ Binnenruimte
+ 4-seizoenen
+ Extreem mooi gemaakt

Nadelen

- Prijzig

Eindoordeel

Het Zweedse tentenmerk Tentipi ken je misschien van de mooie katoenen tipi’s die ze maken. Dat ze ook lichtgewicht tipi’s maken is wellicht wat minder bekend. In de Zirkon- en Onyx serie wegen deze ‘lichtgewicht’ tentipi’s nog altijd bijna acht kilo en dat maakt ze voor veel fietsers net en voor wandelaars zeker te zwaar. Met de 3,5 kg wegende Olivin hebben de Zweden eindelijk een echte Tentipi voor fietsers en wandelaars.

Bekijk de video over de Tentipi Olivin


> Bekijk meer video’s op: oppad.nl/video

Tentipi met toeters en bellen

De Olivin is als het ware een kleine en licht uitgevoerde volwassen Tentipi met alle toeters en bellen. De tent wordt geleverd in een ruime pakzak met compressiebanden. Uit- en inpakken is daardoor kinderwerk. De buitentent is gemaakt van een ripstop polyamide met aan beide zijden een siliconen-coating. De binnentent is gemaakt van waterafstotend nylon. De binnen- en buitentent zijn ook zelfstandig te gebruiken.

Hulpje: een stoffen doek met daarin een soort kompasroos
Hulpje: een stoffen doek met daarin een soort kompasroos

Opzetgemak

De Olivin opzetten gaat dankzij het opzet hulpje heel gemakkelijk. Dit hulpje is een stoffen doek met daarin een soortkompasroos die de richting van alle haringen aan geeft. Dankzij een touw met markeringen weet je precies hoever de haringen moeten staan vanaf het hart van de tent. Met de 8 haringen – prima kwaliteit –  op zijn plek is het nog een kwestie van bepalen waar de ingang moet komen en de lussen kunnen over de haringen. De aluminium stok is zo in elkaar gezet en  door hem te  plaatsten staat in een keer de tipi overeind; waarbij de binnentent en buitentent  in een keer kunnen worden opgezet. Daarna is het een kwestie van de buitenzijde afspannen en eventueel de scheerlijnen uitspannen.

Twee volwassenen

De Tentipi Olivin heeft een diagonaal van 280 cm en een nokhoogte van ca 150 cm. Die ruimte is voldoende voor twee volwassen en rugzakken of fietstassen. Ben je een wat kleiner stel met twee kleine kinderen; dan past het ook nog wel. Typisch Tentipi is de ventilatie ‘schoorsteen’ in de nok die met drie touwtjes van binnenuit te bedienen is. Elk trekkoord openent een ander deel van de ventilatie: het werkt super. Mocht dit niet afdoende zijn: de binnentent heeft een groot ventilatie-hor aan de achterkant en een riante deur met muskietengaas. Beide horren kunnen met en rits en doek worden afgesloten.

Riante sneeuwflappen aan de buitentent.
Riante sneeuwflappen aan de buitentent.

Echte vier seizoenentent

Dat de Olivin een echte vier-seizoenentent is, bewijzen de riante sneeuwflappen aan de buitentent. Bij warm weer kunnen deze helemaal worden opgerold zodat er meer ventilatie ontstaat. De extra scheerlijnen maken dat de tipi ook bij zwaar weer prima blijft staan. Dankzij het gladde siliconen-gecoate doek – en de steile zijkanten – lijkt het onmogelijk dat sneeuw op het doek blijft liggen. Tentipi vermeld op haar website dat er ook een kleine kachel voor de Olivin beschikbaar komt. Dat is iets voor de winter om nog eens te proberen.

Conclusie

Al  met al is de Tentipi een uitstekende vier-seizoenentent. Makkelijk op te zetten, genoeg binnenruimte, licht genoeg en bijzonder mooi in detail. De prijs van € 870,- is stevig maar wel gerechtvaardigd.

Merk: Tentipi
Model: Olivin
Prijs: € 870
Bedrijf: The Fire Within
Telefoonnummer bedrijf: 045 533 2030
Website: www.thefirewithin.nl

Gerelateerd

Delen

Waardering
65004
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *