Test Sea to Summit Comfort Plus Insulmat Regular slaapmat

Voordelen

+ Goede isolatie
+ Prima ligcomfort
+ Twee luchtkamers!
+ Keurig pakvolume

Nadelen

- Nog niet de allerlichtste

De afgelopen twee jaar was er veel vernieuwing op slaapmattengebied. Met name de merken Therm-a-rest en Exped overvielen de consument met sterk verbeterde, op luchtbedden lijkende slaapmatten die heerlijk liggen én uitstekend isoleren. In hun kielzog kwamen ook Mammut en Vaude met vergelijkbare matten, waarmee de dagen van de ooit zo geprezen selfinflatable lijken geteld. En dan is daar nu het merk Sea to Summit: zij komen in één keer met meer dan twintig nieuwe luchtmatrassen plus bijbehorende accessoires en steken Exped en Therm-a-rest daarmee direct naar de kroon. Op Pad test hiervan de Comfort Plus (regular), één van de absolute topmodellen.

Specificaties Comfort Plus Insulmat

De Comfort Plus Insulmat meet 183 x 55 cm en is 6,3 cm dik. Hij biedt daarmee een uitstekend ligcomfort (zeer goed, de mat slaapt geluidloos) en een uitstekende isolatie. De opgegeven isolatiewaarde (R-Value) is 5, ofwel geschikt voor wintergebruik. De isolatie wordt verzorgd door een vulling van Thermolite en een reflecterende Exkin Platinum-laag. Met het gewicht van 741 gram zit deze mat iets hoger dan bijvoorbeeld de even warme Therm-a-Rest NeoAir XTherm. Ook ingepakt is die mat net een fractie compacter dan de 23×12 cm van de Comfort Plus. Een forse meerwaarde van de Sea to Summit Comfort Plus is echter dat hij uit twee luchtkamers bestaat: een ‘bovenkamer’ en een ‘onderkamer’. Gaat er ongelukkig genoeg een kamer lek, wat niemand bij dit type matten kan uitsluiten, dan heb je altijd nog een luchtkamer over waarop je nog steeds comfortabel en geïsoleerd slaapt. Dit maakt deze mat zeer waardevol, en daar mag je voor betalen: hij kost € 195,95 inclusief pakzak en plaksetje.

De AirChair Regular: een doek met spanbanden waarmee je in een wip van je matras een stoeltje maakt.
De AirChair Regular: een doek met spanbanden waarmee je van de slaapmat een stoeltje maakt.

Accessoires

Net als de concurrentie komt ook Sea to Summit met accessoires. Met de Jetstream Pumpsack (€ 29,95 – 45 gram) ‘pomp’ je in 2×35 seconden beide luchtkamers zonder één zweetdruppel op. Iets langzamer is de Airstream Pumpsack (€ 34,95 – 50 gram, ook te gebruiken als waterdichte pakzak): 2×50 seconden. Opblazen met de mond is ook gewoon mogelijk. Leeg laten lopen is ongelooflijk makkelijk: ventiel opentrekken en leeg is de mat (min of meer direct). Verder heb je de Coupler Loops (setjes spanriempjes om 2 Sea to Summit-matten aan elkaar te bevestigen, € 9,95) en het Coolmax Fitted Sheet (extra ligcomfort, 151 gram, € 24,95). Tot slot is er de AirChair Regular (234 gram, € 49,95), een doek met spanbanden waarmee je in een wip van je matras een stoeltje maakt. Allemaal fraaie accessoires, maar de lichtgewicht kampeerder kan zonder…, of doe die Jetstream Pumpsack toch maar!

Eindoordeel: Goed / Zeer goed (4,5 op schaal 1-5)

Merk: SeatoSummit
Model: Comfort Plus Insulmat Regular
Prijs: € 195,95
Bedrijf: Technolyt
Telefoonnummer bedrijf: (075) 647 45 47
Website: www.technolyt.nl

Gerelateerd

Delen

Waardering
64915
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Reacties (1)

  1. Ik heb het geluk gehad dat ik aan een demo-exemplaar kon komen. Deze Sea to Summit slaapzak is namelijk zo populair dat eerst de Amerikaanse en Australische markt bediend gaat worden. Pas vanaf september ook in Europa verkrijgbaar?

    Lekker slapen in de natuur, zonder groot pakvolume. Of klein pakvolume en niet zo lekker slapen. Na meer dan 30 jaar buitensport heb ik eindelijk het slaapmatje gevonden waar ik al vele jaren van droomde. Hadden ze veel eerder uit moeten vinden.

    De prijs van 195,50 is aan de pittige kant, maar het is een investering die de moeite waard is. Zeg nu zelf … als je lekker geslapen hebt profiteer je des te meer van je outdoor belevenis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *