Test Sea to Summit The Specialist Solo tent, 2013

Voordelen

+ Gewicht
+ Pakmaat
+ Afwerking
+ Minder claustrofobisch dan bivakzak

Nadelen

- Ventilatie
- Niet erg windvast

Met een gewicht van 625 gram en het pakvolume van een melkpak is de Sea to Summit The Specialist Solo een eenpersoons super lichtgewicht tentje. Hij is zo licht, ­omdat hij gemaakt is van 20D nylon en geen binnentent heeft. Het tentdoek is voorzien van een ademende ­coating, de naden zijn netjes getaped.

Bekijk de video: Test Sea to Summit The Specialist Solo

Opzetten is een kwestie van zes haringen uitspannen en twee super lichtgewicht stokjes plaatsen (of je eigen wandelstokken). De ruimte in het slaapgedeelte meet ca. 213 x 65 cm en is groot genoeg. Dankzij vaste stokjes bij voeten- en hoofdeinde is de tent echt wat meer dan een bivakzak. Zitten gaat net. Liggend in je slaapzak biedt het kleine ‘voortentje’ net ruimte voor schoenen en een kleine rugzak of om beschut te koken.

De tent is niet erg windvast; beschut opzetten is een aanrader. Ook klappert het doek erg. De ademende werking van het doek is heel behoorlijk en de ventilatieopening in de nok doet zijn best, maar we ­adviseren je aan een footprint (of plastic zeiltje) onder de tent te leggen. Gewicht 625 gram!

Ook in 2-persoons Duo verkrijgbaar (845 gr/€ 475).

Merk: Sea to Summit
Model: The Specialist Solo
Prijs: € 375
Bedrijf: Technolyt
Telefoonnummer bedrijf: (075) 647 45 47
Website: www.technolyt.nl

Gerelateerd

Delen

Waardering
41865
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *