Test Scarpa Zen Pro 2017

Voordelen

+ Uiterlijk
+ Comfort
+ Stevigheid

Nadelen

- Geen

Eindoordeel

Conclusie Scarpa Zen Pro wandelschoen

“De Scarpa Zen Pro combineert het stoere uiterlijk van een approachschoen met de souplesse van een hardloopschoen.”

Beschrijving van de schoen

De Scarpa Zen Pro is een approachschoen met een moderne look, een stevige rubber teenbescherming en stootrand rondom.

Het bovenwerk is van uiterst soepel suede en er is geen membraan gebruikt waardoor de Zen Pro niet bepaald een slechtweerschoen is, maar dat levert minder zweetvoeten op wanneer het warm is.

De schoen heeft een treklip en die is zeker handig om in het iets smalle binnenwerk te glijden. Het aantrekken van de vrij dunne veters duurt even, want ze kruisen veelvuldig over de goed gepolsterde tong. Zodra je hem aan hebt voegt de schoen perfect om je voet door het Sock/Fit binnenwerk.

Als je de trendy oranje kleur van het testexemplaar net even te veel van het goede vindt, dan is de Zen Pro er ook in meer naturel bruin.

Maatvoering en leest

De Scarpa Zen Pro is geschikt voor een normale en iets smalle voet.

Testresultaat

Het comfortabele gevoel dat je hebt na het aantrekken zet zich voort tijdens het lopen. Goede demping en ondersteuning van de voet, waarbij de Vibram Spider II zool prima grip biedt en geen steentjes vasthoudt.

De voet wikkelt soepel af en het knikpunt ligt op de juiste plaats onder de voorvoet. Door het soepele bovenwerk zijn er nergens drukpunten op je voet en ook de hiel blijft netjes gefixeerd. We konden geen minpuntjes noteren. Alles bij elkaar biedt de Zen Pro alle comfort en ondersteuning die je bij een goede wandelschoen zoekt. Door zijn opbouw als approachschoen is hij bij uitstek op zijn plek op bergpaden, maar de schoen is tegelijkertijd trendy genoeg om mee door de stad naar de boulderhal te lopen.

Merk: Scarpa
Model: Zen Pro
Prijs: € 149,95
Bedrijf: Scarpa
Telefoonnummer bedrijf: (06) 218 583 27
Website: www.scarpa-schuhu.de

Gerelateerd

Delen

Waardering
77681
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

4 reacties op “Test Scarpa Zen Pro 2017

  1. Even een vraag. Hoe is de pasvorm van deze schoen. Ik heb zelf maat 43 van de gewone schoen. Fysiek zijn deze schoenen bijna niet te krijgen dus wil ik ze online bestellen. Mijn oude salomon schoenen zijn maat 44, maar als ik de maattabellen moet geloven zou ik ook iets kleiner kunnen, 43,5.

  2. Een heerlijke schoen. Het terrein moet niet al te onregelmatig worden, hellingen met losse stenen laten de beperkingen goed voelen.
    Wel echt knullig zijn de goedkope dunne veters, die na 2 maanden al afbreken, waarom hierop bespaard?

  3. Ik kan een mogelijk nadeel van de Zen Pro noemen. Zelf heb ik de Scarpa Mojito, met dezelfde ver doorlopende tong en hetzelfde aantal veteroogjes. Hierdoor zijn het echte zandhappers. Je hoeft bij wijze van spreken maar langs een zandbak te lopen, en je voelt dat er zandkorreltjes naar binnen glippen. Dit heb ik bij geen andere schoen, en het verschil is die ver doorlopende tong.
    Ik vermoed dat dit bij de Zen Pro net zo gaat, vanwege de gelijkende constructie op dit punt.

    1. Na het eerste paar versleten te hebben ben ik helemaal fan van deze schoenen geworden. Via internet gelijk een nieuw paar besteld. Voordeel is dat je online ze vaak voordeliger kan vinden. Problemen met zand door de lage tong heb ik nooit gehad. Bij de Zen Pro zit de tong namelijk elastisch vast tot vrij hoog op in de schoen. Het is dus niet terecht dat hier een minpunt benoemd wordt op basis van een verondersteling dit niet juist is. De Zen Pro is namelijk een andere schoen dan de Mojito. Wat mij betreft is de Zen Pro een topper zonder minpunten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *