Test MSR Hubba Hubba NX koepeltent 2015

Conclusie test MSR Hubba Hubba NX koepeltent

“De lichtste van de negen. Donkere drieseizoenentent voor niet al te grote mensen. Ventilatie is prima evenals beschutting bij regen. Goede luifelruimte. Doek is wel erg gevoelig voor weersveranderingen, maar dat mag de pret niet drukken: door zijn scherpe prijs Beste Koop.”
Eindoordeel: goed (4 op schaal 1-5) Op Pad Beste Koop 2015. 

Specificaties MSR Hubba Hubba NX koepeltent

Prijs: € 399 (2015)
Totaalgewicht 1.815 gr (opgegeven 1.720 gr.)
Pakmaat Ø14 X 45 cm.
Materialen Buitentent (550 gr) ripstop nylon (20D) met siliconen/PU-coating. Getapete naden. Binnentent (570 gr) van ripstop nylon/mesh (20D/15D). Ripstop nylon grondzeil (30D) met PU-coating, kuipranden 12 cm hoog. 1 DAC Featherlite aluminium stok (473 gr) en 8 aluminium ­haringen (119 gr).
Details 2 kleine bergvakken. Lusjes voor waslijn of gearloft. Footprint optioneel.

Opzetten

Eerst de binnentent. Deze hangt met haken aan een lange ‘ruggengraat’ stok. Dan de buitentent erover en vastmaken. Met twee haringen span je de luifels uit. Gaat allemaal makkelijk en snel. Met twee scheerlijnen aan de einden trek je de ventilatieluifels open. Binnentent ook ­zelfstandig te gebruiken.

De praktijk

Met een slaapruimte van 124 x 213 x 100 cm niet echt groot en toch een ruimtelijk gevoel door slim gebruik van doek en gaas. Door dit vele gaas niet echt geschikt voor heel koud voorjaarsweer. Inkruiphoogte van 86 cm is prima. Donkere kleur doek erg prettig als je graag in het donker slaapt. Wordt wel warm bij veel zon. Gezellige tent om in te verblijven bij regen. Luifeldiepte met 85 cm prima. Ventilatie is goed.

Storm en regen

Goed windvast. Afdekflap over de buitenrits houdt regen buiten evenals de goed afgedekte ventilatie-openingen. Doek erg ­gevoelig voor weersveranderingen en vergt veel naspannen. Super haringen in grasland.

MSR-Hubba-Hubba-NX-koepeltent-plattegrond

Merk: MSR
Model: Hubba Hubba NX
Bedrijf: CJ Agencies­
Telefoonnummer bedrijf: (035) 542 42 00

Gerelateerd

Delen

Waardering
65221
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *