Test Hilleberg Rogen koepeltent 2015

Conclusie Hilleberg Rogen koepeltent

“Uitstekende drie seizoenentent. Makkelijk en snel op te zetten, ook bij slecht weer. Meer dan genoeg haringen en super scheerlijnen maken hem windvast. Slimme luifels. Compacte pakmaat. Uitgekiend tot in detail en daarom ­testwinnaar.”
Eindoordeel: zeer goed (5 op schaal 1-5). Op Pad testwinnaar 2015.

Specificaties Hilleberg Rogen koepeltent

Prijs: € 819 (2015)
Totaalgewicht: 2.149 gr. (opgegeven 2.100 gr).
Pakmaat: Ø14 X 42 cm.
Materialen: Buitentent (745 gr) Kerlon 1000 ripstop nylon (20D) met 2-zijdige siliconen coating. Binnentent (656 gr) ripstop nylon (20D), grondzeil nylon (50D) met PU-coating, kuiphoogte 15 cm. 3 aluminium stokken (545 gr), 12 aluminium ­haringen (116 gr). Naden niet getapet.
Details: 2 kleine zakjes binnentent. Lusjes voor gearloft of waslijn. Reparatiestok, Ruime papzak.

Opzetten

Twee stokken die in soepele stoksleuven steken. Derde stok in de nok zorgt voor hoofdruimte. Mooie spanner om stok op z’n plek te houden. Twee haringen spannen de luifels uit. De binnentent hangt in de buitentent. Buitentent los te gebruiken.

In de praktijk

Grote ingangen om in de tent te komen. De tentdeuren zijn asymmetrisch. Zo kun je kiezen voor een grote of kleine deur, grote of kleine berg/kookluifel. Slim! De luifels (110 cm diep) zijn de ruimste van de testgroep. Binnendeuren bestaan grotendeels uit gaas. Binnentent is met 130 x 230 x 94 cm een van de ruimste in de test. Entreehoogte van 83 cm is goed. Ondanks het niet hebben van ventilatieopeningen in de nok toch weinig last van condens.
Storm en regen Stevig en windvast. Bij open buitentent is de ingang van de binnentent toch ­redelijk beschut. Doek wat gevoelig voor rek en krimp door temperatuurswisselingen en nat of droog. Dubbele reflectie scheerlijnen (4x) en ­prima haringen.

Hilleberg-Rogen-koepeltent-plattegrond

Merk: Hilleberg
Model: Rogen
Website: www.hilleberg.com

Gerelateerd

Delen

Waardering
65205
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *