Test Exped Ergo Hammock hangmat

Voordelen

+ slimme ophangkoorden
+ sublieme koordhoezen
+ handige dubbele bodem
+ comfortabel op je zij slapen

Nadelen

geen

De Exped Ergo Hammock Combi hangmat is een topproduct voor een hele kleine doelgroep: (solo-)kampeerders in vochtige gebieden met veel insecten en/of reptielen, of in gebieden met een drassige of oneffen ondergrond. Denk aan de tropen of de wouden van Scandinavië, Rusland, Noord-Amerika, Chili, Tasmanië en Nieuw-Zeeland. Op deze plaatsen kan een hangmat namelijk handiger zijn dan een tent.

Eenvoudig je hangmat ophangen dankzij slimme details
Wie het kleine (30 x16 cm.) en lichte (1609 gram) pakketje uitpakt stuit op een aaneenschakeling van slimme vondsten. Allereerst de twee bevestigingskoorden voor de hangmat. Door de slimme sleuven in die koorden kun je ze in iedere stand/op iedere plek door elkaar vlechten en zo ophangen. Ze zijn ook los verkrijgbaar (€ 15,95 p.p.) en een aanrader voor iedereen die al een hangmat bezit. Vervolgens hang je de hangmat met behulp van de karabiners zo in de sleuven van beide bevestigingskoorden, dat het koord dat het muskietengaas van de hangmat af moet houden horizontaal hangt. Het geheel is zó simpel in lengte verstelbaar dat één van de lastigste klusjes van het ophangen van je hangmat (het vinden van twee bomen op de juiste afstand) kinderspel is geworden. De volgende sublieme vondst dient zich aan in de vorm van twee zogenaamde koordhoezen. Ze voorkomen dat de touwen die altijd aan beide uiteinden van iedere hangmat zitten in de knoop raken. Je schuift ze simpel weg bij gebruik en na afloop gaan ze weer over de touwen. In principe is nu je hangmat, inclusief muskietennet, klaar voor gebruik.

Slaapcomfort en gebruiksgemak vormen winnende combinatie
Sublieme vinding nummer vier is de dubbele bodem waar je je slaapmat (en eventueel losse kleding en zakjes) inschuift: dit zorgt voor de isolatie die bij andere hangmatten ontbreekt, en het geeft de Ergo Hammock Combi gelijk z’n vorm en ligrichting. Want hoewel iedereen die in een hangmat overnacht behoort te weten dat je enigszins diagonaal moet liggen, kùn je in de Ergo simpelweg niet als een banaan gaan liggen, dankzij z’n slimme constructie. Het muskietennet blijkt rondom geheel weg te ritsen of te sluiten, al naar gelang het insectengevaar. Door op de gemarkeerde plek plaats te nemen ga je zittend je hangmat in. En zittend op deze plek heb je bovendien een ‘stoel’ tot je beschikking om voor je op de grond te koken. En dat indien nodig allemaal onder de zeer royale bijgeleverde tarp zodat regen nooit een spelbreker kan zijn. De combinatie van muskietennet en tarp maken deze hangmat dan ook geschikt voor vrijwel ieder weertype boven het vriespunt. En als je dan uiteindelijk gaat liggen in je hangmat blijkt comfortabel op je zij slapen en ronddraaien ook mogelijk! Er resten nog wat slimme details waarvan we er hier slechts één noemen: de simpele lusjes die voorkomen dat er regenwater via het ophangkoord in je hangmat kan druppelen.

Al met al is de Ergo Hammock Combi de terechte winnaar van een gouden Outdoor Industry Award 2011.

Bekijk de drie instructievideo’s

Merk: Exped
Model: Ergo Hammock Combi
Prijs: € 219
Bedrijf: Jongejans Trading
Telefoonnummer bedrijf: (0172) 58 62 80
Website: www.exped.com

Gerelateerd

Delen

Waardering
29696
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

2 reacties op “Test Exped Ergo Hammock hangmat

  1. Ben verbaasd over deze”nieuwe” vinding.Meer dan 40 jaar geleden gebruikten we als militairen in Suriname hangmatten met aanzienlijk meer comfort, alhoewel het gewichtsaspect waarschijnlijk wel negatiever uitviel.Hangmat met tent en muggengaas ,maar je lag niet zo in een zak als bij deze hangmat.Niet lang geleden schafte ik er een aan met alleen “muggentent” zodoende niet goed bruikbaar bij regen.
    Willem Beekhuis

  2. Ik stond op het punt deze hammock met tarp te kopen. Jongejans Trading geeft op dat dit product 219 euro kost maar de praktijk is dat de afgelopen week de prijzen zijn verhoogd, de huidige prijs die hun wederverkopers nu rekenen is ongeveer 33% meer… rond de 320 euro. Echt betrouwbaar voelt dit niet, het neigt naar woeker winsten bij de retailers.

    Oppad doe eens onderzoek naar de prijspolitiek en -afspraken in de outdoor branche en laat zien door stelling te nemen dat de ANWB er is voor haar leden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *