Test Eureka Outside Inn Compact TC familietent, 2013

Voordelen

+ Compact
+ Super windvast
+ Inritsbare binnentent
+ Goede zijdeuren
+ Veel gaasvakken

Nadelen

- Opzetten lastig in je eentje
- Kunststof haringen

Conclusie Eureka Outside Inn Compact TC familietent

De Eureka Outside Inn Compact TC is een bijzondere familietent door de manier waarop bij een relatief grote tent de stokken lopen. De stokken kruisen elkaar en daardoor ontstaat een bijzonder windvaste tent.

Het opzetten van deze familietent is wel een werkje dat je met z’n tweeën moet doen omdat er erg veel spanning op de tentstokken staat. Goed zijn de kleur gecodeerde stokken. Voor dit jaar heeft de Eureka Outside Inn meer ramen en meer muskietengaas gekregen en ook het inritsbare grondzeil is een vooruitgang.

De tent is uitermate geschikt voor warme zomers in een Scandinavië vol muggen: door het gaas waait de tent lekker door en kan er geen mug naar binnen. Met regen bewijst de tent zich ook prima, want door de ramen kan je lekker naar buiten kijken. De ventilatie is ook met slecht weer goed.

De ruimte in de binnentent is prima voor twee volwassen en bagage, twee ouders met hele kleine kinderen óf één ouder gezinnen.

Bekijk de video:  Test Eureka Outside Inn Compact TC:

Bekijk ook video’s van de volgende familietenten:
– Carl Denig Zwerver familietent (2013)
– Vaude Badawi Long 6P familietent (2013)
– Tentipi Safir 7 CP tipi (2013)

Of lees de test familietenten uit 2011.

Specificaties Eureka Outside Inn Compact TC familietent

Prijs: € 999,95
Gewicht: 16 kg.
Pakmaat: Ø35 X 65 cm.
Buitentent: technisch katoen met PU-coating (waterkolom 1000 mm), naden getaped.
Binnentent: katoen.
Grondzeil: nylon met PU-coating (6.000 mm waterkolom), getapete naden.
Tentsokken: DAC aluminium.
Haringen: kunststof.
Extra’s: goede gebruiksaanwijzing, reparatiestokje, kunststof hamer.
Garantie: 3 jaar op fabrieksfouten.

Merk: Eureka
Model: Outside Inn Compact TC
Bedrijf: Nigor Net BV
Telefoonnummer bedrijf: (030) 280 95 09
Website: www.eurekaeurope.com

Gerelateerd

Delen

Waardering
41640
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

2 reacties op “Test Eureka Outside Inn Compact TC familietent, 2013

  1. Sinds 6 jaar kamperen wij tot tevredenheid met de Eureka OutsideInn 4p TC. Op de video zag ik Gijs Loning de tent alleen opzetten door de tent aan de stokken omhoog te duwen. Dit is inderdaad de snelste manier (ook als je met 2 bent). Het levert echter wel grote kans op van buiging van de stokdelen, zoals wij het eerste seizoen al, hebben gemerkt. Daarom doen we het toch maar op de aanbevolen wijze: stokken er in, dan iemand naar binnen en de tent optillen. Inderdaad, dat lukt niet in je eentje!
    Wij zijn erg tevreden over de tent. Alleen bij regen is het vrijwel onmogelijk binnen te komen zonder het grondzeil nat te maken. We worstelen al een tijdje met tarps (nu Parawing) maar hebben de ideale constructie nog niet gevonden. Wie wel?

    1. wij hebben gisteren de Eureka Outside inn compact BTC RS gekocht bij Soellaert in Haarlem. We moeten hem nog uitproberen. Er werd ons verteld dat je er een luifel bij kunt kopen die je aan de voorkant koppelt (de tent word hierdoor een paar meter langer) zodat je bij regen ‘ droog’ kunt binnen stappen. De wachttijd voor die luifel is wel een half jaar. Ik heb er geen afbeeldingen van gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *