Outdoor Award voor Nordisk Halland 2 LW tent

De Nordisk Halland 2 LW heeft goud gewonnen binnen de categorie Tenten van de Op Pad Outdoor Awards 2015. De Op Pad Outdoor Awards werden uitgereikt op vrijdag 17 april 2015.

 Oordeel van de jury

‘Een vertrouwd model, maar nu super lichtgewicht uitgevoerd. Ideaal voor voor wie ultralicht wil reizen. Mooi detail: een ‘pakzak’ is niet nodig, de hele tent kan in een zak van de binnentent. Kan het nog beter? Ja: de achterstok met kleur coderen.’

Omschrijving Nordisk Halland 2 LW

De Halland 2 LW is een ruime ultralichtgewicht tweepersoons tunneltent met een aflopend voorportaal en een gewicht van slechts 1.500 gram. Eenvoudig op te zetten 2-stoks model, getest tot windsnelheden van 25 m/s.

Merk: Nordisk
Model: Halland 2 LW
Prijs: € 599,95
Website: www.nordisk.eu

Gerelateerd

Delen

Waardering
64504
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

3 reacties op “Outdoor Award voor Nordisk Halland 2 LW tent

 1. De voorste stok is goudkleurig de achterste stok aluminium kleur. Wat wilt u nog kleurcoderen aan de stokken? of heeft u de tent zoals op pad eigen is in het geheel niet uitgeprobeerd?

 2. Hallo,
  ikzelf kocht 2 jaar geleden een Nordisk 3 SI (3 persoonstent, 3 kg, 599 eur). Tot nu toe in totaal slechts iets meer dan 6 gebruiksweken in goede omstandigheden. Begin deze week hadden we, voor het eerst sinds we deze tent gebruiken, regen. Geen stortregen, wel matige regen, zo’n 2 uur lang. Wat bleek: dit dekzeil is TOTAAL NIET WATERDICHT. Er komt een fijne waternevel door, over de ganse oppervlakte. Na 2 uur was alles in het voroportaal nat, op een jas die daar lag stonden plasjes. De binnentent was nog droog, maar stond wel vol druppels die door buitentent gekomen waren. Met langere, laat staan hardere regen, zou die ook nat geworden zijn. Reactie van de verkoper: normaal na 2 jaar, u kan product kopen om deze zelf te herimpregneren….
  De lichtgewicht SI-flysheets van Nordisk lijken, met hun 2000 mm waterkolom, wat ons betreft dus absoluut niet te voldoen.

 3. Hallo,
  Ik las op de site van Nordisk dat deze tent slechts een ‘waterresistentie’ heeft van 2000mm. Dat lijkt me nogal weinig om comfortabel te zijn en al zeker rekening houdende met een vermindering van waterdichtheid na gebruik en UV-straling.
  Hoe komt het dat dit niet heeft doorgewogen in de beslissing om hem een ‘award’ te geven ?
  Groet,

  Ed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *