Mountain Equipment & Down Codex

Voordelen

+    Geen levendpluk
+    Geen geforceerde voeding van de dieren
+    Relatief goede leefomstandigheden voor de dieren

Nadelen

Ruim vijftig jaar kunstvezel-ontwikkelingen ten spijt gaat er op het gebied van comfort nog altijd niets boven een met goed dons gevulde slaapzak. Maar er kleeft al net zo lang een vies smaakje aan de donswinning: het is onomstotelijk bewezen dat er levendpluk van ganzen plaatsvindt en dat dit in de categorie zware dierenmishandeling valt. En zo lang niemand aantoont dat zijn dons niet via levendpluk wordt verkregen, hangt deze verdenking boven iedere slaapzak.

Het merk Mountain Equipment biedt nu met z’n Down Codex als eerste de koper een kijkje in de wereld van de donsindustrie. Er valt heel veel uit te leggen over de Down Codex, maar de crux zit ’m erin dat op de naleving wordt toegezien door het International Down and Feather Laboratory (IDFL). Het IDFL heeft geen banden met de dons- of voedselindustrie, maar baseert zich op regelgeving van de Engelse RSPCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals).

Alle slaapzakken van Mountain Equipment mogen inmiddels de Down Codex voeren, wat o.a. uitsluit dat er dons in zit dat verkregen is via levendpluk. De website www.thedownproject.me.uk biedt alle informatie die bij de Down Codex hoort en is het doorlezen zeker waard. Daarnaast kun je de ‘donscode’ zelf (een 12-cijferig nummer in je slaapzak) invoeren en zien waar jouw dons precies vandaan komt, een mediatrucje dat we eerder zagen bij kleding van Icebreaker.

Website: www.thedownproject.me.uk

Gerelateerd

Delen

Waardering
32137
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *